12.11.2021

Екатерина Захариева от Септември: Спрените инфраструктурни проекти утежняват живота на хората в населените места от областта

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик Екатерина Захариева, заедно с други кандидати за народни представители, сред които: д-р Лозана Василева, Стефан Мирев и Валентина Кайтазова, посетиха редица населени места, част от община Септември. Специален гост на обиколката беше канддатът за вицепрезидент, подкрепен от ГЕРБ-СДС - полк. Невяна Митева. Полковник Митева, заедно с Екатерина Захариева и други гости откриха новопостроена спортна зала в село Ветрен дол. Проектът е финансиран със средства от правителството на ГЕРБ-СДС с премиер Бойко Борисов и изграждането му ще допринесе много за развитието на масовия спорт и активен начин на живот в селото.
След тържественото откриване на спортната зала, Екатерина Захариев и полк. Митева се отправиха към село Симеоновец. Там те откриха ремонтираното читалище в селото. Придружаваха ги и официални лица от общинската администрация на Септември - кметът на Септември Васка Рачева, общински съветници, членове на ГЕРБ, симпатизанти и граждани. Кметът на Септември - Васка Рачева показа на полк. Митева и на Екатерина Захариева, 5-километровата нова отсечка от околовръстния път на Септември. Пътят свързва индустриалната зона на града, като така отклонява тежкотоварния трафик от населеното място, сподели пред тях Васка Рачева, като благодари на усилията на ГЕРБ-СДС по времето на управленския мандат на премиера Борисов за отпуснатите средства, с които чувствително се облагородиха малките населени места.
Обиколката на кандидат-депутатите и полк. Митева продължи с разходка в централната част на град Септември. Припомняме, че центърът на Септември беше изцяло обновен, модернизиран и ремонтиран също със средства от правителството на ГЕРБ-СДС. Изградени и обновени бяха тротоари, спортни и детски площадки, както и места за отдих.
Пред гражданите на Септември, Екатерина Захариева коментира с тревога спрените инфраструктурни проекти.
„В областта всички проекти, които е трябвало да продължат да подобряват живота на хората или са забавени, или са спрени, или са отменени. По обхода за Белово пътят още е затворен. Спрян е Западният обход на Пазарджик. Спрян е и ремонтът Пещера-Батак. Всичко това затруднява живота на хората, прави трафика по-натоварен, а като следствие от това загиват и човешки животи”, коментира Захариева.
Кметът на Септември Васка Рачева потвърди думите на Екатерина Захариева като също сподели, че в последната една година, през която управлява служебното правителство, нищо не се е случило, напротив - всичко е спряно.
В центъра на град Септември Екатерина Захариева коментира и тревожните информации, относно машините за гласуване.
„Това, което се случва с машините е изключително притеснително. ЦИК е написала писмо още миналата седмица до МВР и ДАНС да проверят какво се случва. Появяват се машини, които не отговарят на тези, описани в договорите на ЦИК. Първо бройката им беше 183, след което стана 199, вече са над 600 броя от тези, които не са по договор с ЦИК.”
Захариева коментира и продължавщия и безпрецедентен полицейски натиск: „Вчера отбелязахме 10-ти ноември, спомням си какво беше тогава. Сега няма и ден, в който да не ми се обади някой кмет или общински съветник, за да ми каже, че му се оказва натиск от служители на МВР.”
Въпреки това Екатерина Захариева призова гражданите да не се страхуват и да излязат в неделя да гласуват, като подкрепят коалиция ГЕРБ-СДС с номер 32 на парламентарния вот и кандидатите за президент и вицепрезидент - проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева с номер 15.

< Назад