01.11.2021

Каназирева: Новият площад на Перущица ще допринесе за развитието на града като културно-исторически център

С напълно реконструиран център осъмнаха в Деня на будителите перущенци.  Строително-ремонтните дейности по обновяването на площад “27-ми Априлий” бяха започнати на първи април тази година, благодарение на  средства, отпуснати от правителството на Бойко Борисов. В края на миналата година, правителството на ГЕРБ предостави за неговото обновяване  733 816 лева. Освен това в хода на ремонта беше изцяло подменен и водопровода в района на площада и сега целият участък е с изцяло нова асфалтова настилка  и нови тротоари. За тържественото откриване на новата придобивка в Перущица бяха областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област и кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев, водачът на листата на ГЕРБ-СДС  Дани Каназирева, ген. Константин Попов - народен представител в 44-то Народно събрание и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Николай Стаматов, Румяна Самоковарева и Екатерина Тошкова. Техен домакин беше кметът на общината Мария Вълканова.
„Този ремонт е изключително важен за развитието на Община Перущица, която е с огромен потенциал в областта на туризма и с богато културно-историческо минало“ коментира Вълканова.
„Днес центърът  е много по - красив, просторен и голям“, отбеляза Дани Каназирева пред жителите на общината и добави, че площадът не е само придобивка за града, той ще посреща и гостите на Перущица. Тя припомни, че 20 години тук ремонт не е правен. Сега, за половин година, обновяването му, прилежаща му инфраструктура, паркоустройство и подмяна на водопровода под площада,  са приключили успешно. „Аз обичам региона си и искам жителите на всяка една община, на  всеки един град, хората тук,  да живеят нормално,  да се радват на добри условия на живот, да отглеждат и възпитават децата си спокойно и да имат перспектива пред себе си. Вярвам, че можем да го постигнем, да спрем застоя в държавата и да продължим напред“, каза още кандидатът на ГЕРБ за народен представител.
Каназирева изтъкна, че днес живеем в трудно време, изправени сме пред редица изпитания в здравен, социален, политически и икономически план. Тя подчерта, че сме изправени пред трудни избори и отговорни решения. Затова е много важно всички заедно да направим правилната крачка напред, за да върнем нормалността в живота си.

< Назад