03.08.2015

Кандидатът за кметът на ГЕРБ за Карлово Теодор Шойлеков даде курбан на туристи за здраве

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Карлово Теодор Шойлеков раздаде курбан  за здраве на карловската хижа „Васил Левски”. Шойлеков е член на Управителния съвет на Туристическото дружество в града.
„Подехме тази инициатива, защото хижата два пъти е горяла. Тя е завършена през 1923 година. От тогава два пъти е изпепелявана и два пъти е била градена наново. С неспирен ентусиазъм почти всички жители на Карлово са давали дарения за нейното възстановяване. Тухлите, материалите, всичко е  изнасяно на ръка и с животни. Хората са дарявали доброволен труд. Тази хижа е последната, останала на наша територия и е особено ценна за любителите на природата”, разказа Шойлеков.
„Спазваме традицията с години и даряваме курбан, за да няма повече инциденти и всички да са здрави. Тази традиция, обичта към природата, се опитвам да предам и на моите деца”, сподели още кандидатът за кмет. Теодор Шойлеков беше на хижа „Васил Левски“ заедно със съпругата си, дъщеря си и сина си. По традиция в началото на август-през първата събота и неделя на месеца там се събират планинари и отбелязват Илинден по стар стил. По този начин  туристите почитат и паметта на предците си, които са построили хижа „Васил Левски”.

< Назад