21.01.2020

`Народният представител Павел Христов се ангажира да съдейства за изграждане на обходен път на Провадия

Необходимостта от обходен път на Провадия беше обсъдена на среща на варненския депутат от ГЕРБ Павел Христов с представители на инициативния комитет за изграждане на трасето. Народният представител се ангажира да съдейства пред ресорните институции за намиране на решение на този наболял проблем.

„Изграждането на обходния път е въпрос, който чака своето решение от десетилетия, и вярвам, че с активността на местната власт в лицето на новото общинско ръководство и с подкрепата на държавата ще се предприемат необходимите стъпки”, изтъкна Павел Христов. В рамките на приемния си ден в Провадия той дискутира възможностите за изграждане на пътя и с кмета на общината инж. Жоро Илчев и председателя на Общинския съвет Димо Димов.

„Изграждането на обходния път е сред приоритетите ни за развитието на общината, защото тежкият трафик през града всекидневно създава множество рискови ситуации. Финансирането на проект от подобен мащаб обаче не е във възможностите на бюджета на града, затова без помощта на държавата инвестицията не би могла да се случи”, отбеляза инж. Илчев, подкрепяйки исканията на инициативния комитет.

„Увеличеният трафик на автомобили, особено тежкотоварни камиони и цистерни, ежедневно тормози гражданите на втория по големина град във Варненска област. Рушат се къщите и апартаментите на живеещите покрай основните улици, а застрахователите отказват да ги застраховат. Улиците са тесни и пресичането им е рисково, особено от децата и възрастните хора. Авариите на водопроводната мрежа са често явление”, категорични са представителите на Националната гражданска инициатива „Изграждане на обходен път на Провадия”. Те настояват започнатото през 1988 г. и замразено три години по-късно строителство да бъде довършено, тъй като през града преминават всички автомобили, които се движат между Варна и съседните общини, а през летния сезон натовареният трафик води до задръствания. „Автомобилният поток ще се увеличи допълнително след предприетата от държавата рехабилитация на Айтоския проход”, прогнозираха от инициативния комитет в разговор с народния представител Павел Христов.

Приемният ден на варненския депутат продължи в Суворово, където, освен с граждани, той се срещна и с кмета на общината Данаил Йорданов. Заедно с членове на общинската организация на ГЕРБ по-късно бяха обсъдени проектите, по които се работи за подобряване на ВиК и пътната инфраструктура, както и в сферата на образованието.

 

< Назад