22.04.2018

Пламен Нунев награди победителите в международния турнир по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“ в Русе

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев награди днес победителите в категория до 57 килограма /свободен стил/ на завършилия международен турнир по класическа и свободна борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Златен медал получи от депутата Ръзван Ковач от Румъния.

 

На събитието в спортен комплекс „Дунав“ присъстваха още зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, главният експерт към Министерството на младежта и спорта Иван Дончев, почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов и др. Димитър Наков пък имаше възможността да връчи награди в категория до 61 кг.

 

Турнирът бе за състезатели от 19 до 23 години, а на тепиха през последните четири дни излязоха представители от националните отбори на 14 държави. Турнирът бе посветен на Иван Илиев, първият русенец със световна титла в свободната борба от 1969 година, и на Петко Сираков, който е един от големите майстори в класическия стил. Състезанието е включено в календара на Световната федерация.

< Назад