19.09.2022

Андрей Ковачев, ГЕРБ\ЕНП:Европейските институции очакват след 2 октомври да имат в лицето на бъдещото българско правителство един предсказуем партньор

„Единственият начин мирът в Европа и света да бъде възстановен е записан на сградата на българския парламент „Съединението прави силата“. Това е изключително важно сега за Европейския съюз и страните членки – да останат единни, да не се опитва Русия да ни разедини, било то с различни условия по отношение на газа или някаква друга тема, с дезинформацията, която ни облива от социалните мрежи. Трябва да бъдем обединени, с единна стратегия как Европейският съюз може първо да помогне на Украйна да преодолее руската агресия и второ по какъв начин да се възстановят нашите европейски икономики“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, който коментира разклатения мир не само на нашия континент но и в световен мащаб на фона на продължаващата война в Украйна, ожесточените боеве, които избухнаха между Азербайджан и Армения, възобновения конфликт по оста Сърбия – Косово след 23 години мир и т.н.

„За съжаление трябва да кажа, че в тази ситуация България не седи добре. Плачевното наследство от краткото управление на така наречената „Промяна“ донесе още по-голяма нестабилност и непредсказуемост на България. Европейските институции очакват след 2 октомври да имат в лицето на бъдещото българско правителство един предсказуем партньор, с който могат дългосрочно, заедно, да решават проблемите на българските граждани“, категоричен е евродепутатът.

По думите му по всички теми, които са важни за България – енергийни източници, цени, инфлация, финансовото състояние на държавата, Еврозоната, няма никакъв напредък, а напротив има регрес. Според него всичко това е довело до хаоса и непредсказуемостта, които вървят ръка за ръка с така наречената „промяна“.

„Но тя е негативна промяна, предизвикана от политиките, водени от предишните управляващи. За  съжаление трябваше да научим този наш урок. Надявам се, че на 2 октомври ще сме го научили и няма да допуснем България отново да бъде в безизходица, да трябва да преодолява нови и нови кризи в много по-тежка ситуация с много по-висока инфлация, с много по-високи нива на цените и с много по-голяма несигурност за всеки български гражданин“, изрази надежда Андрей Ковачев.

< Назад