26.03.2021

Асим Адемов: Бургас ще продължи с европейското си темпо на развитие и инвестиции в по-добрия живот

Ключови проекти за Бургас, реализирани със средства по различни оперативни програми, разгледа евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов при посещението си в града. Той се срещна с директора на новата библиотека Яна Кършийска в присъствието и на кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Стефана Караджова и Ивайло Иванов.

 „Да кажа, че съм впечатлен от новата библиотека, ще е малко. Правили сме доста съвместни инициативи с ръководството на регионална библиотека "Пейо К. Яворов" и се надявам доброто ни сътрудничество да продължи. Бургазлии могат да се гордеят с новата сграда, тя е европейски образец, модерна, многофункицонална. И преди всичко ще бъде образователен и социален център с много споделени пространства“, коментира Адемов.

Адемов и кандидатите от ГЕРБ разгледаха какви образователни възможности има в новата библиотека. Проектът се реализира по ОП "Региони в растеж 2014-2020" и се съфинансира със средства на Община Бургас. В нея водещи са и технологиите - Zspace стена за иновативно обучение по STEM дисциплини, интерактивният магичен под Funtronic. Евродепутатът посети и Конгресния център в морския град заедно със Севдалина Турманова и Венелин Радев.  

„Това е едно от най-печелившите направления. Конгресният туризъм удължава туристическия сезон, защото силата му е през пролетта и есента. Центърът разполага с 3 основни зали за събития, оборудвани с най-модерна техника. С негo Бургас може да бъде домакин на национални и международни събития от различен характер. Инвестицията е за 13,6 млн. лв.“, коментира Ивайло Иванов, директор на държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура” – Бургас, който е и кандидат-депутат.

Асим Адемов разговаря и с жителите на кв.Крайморие по време на поредната открита приемна на ГЕРБ. Той обсъди с тях акценти от националната програма, а кандидати за депутати представиха бъдещи регионални проекти. Адемов заедно с кандидата на ГЕРБ Жечо Станков разгледа Рибарското пристанище в „Крайморие“, проведе и среща с ръководството на местното читалище „Петър Янев“.

< Назад