25.03.2021

Асим Адемов: Ремонтът на жп гарата в Карнобат е пример за европейска солидарност

Как напредват ремонтните дейности по жп гарата в Карнобат провериха на място евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и зам.-областният управител Владимир Крумов. Тя e eдинcтвeнaтa жп вpъзĸa мeждy Югoизтoчнa и Ceвepoизтoчнa Бългapия, чeтвъpти пo гoлeминa жeлeзoпътeн възeл в cтpaнaтa и e чacт oт линиятa Πлoвдив – Бypгac.

„С правителството на ГЕРБ европейските средства стигат до населените места без значение партийна принадлежност на кметовете, дали са малки или отдалечени от общинския център. Преобразяването на жп гарата в Карнобат е пример за това. В момента тя се модернизира с финансиране по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Съвсем скоро гаровият комплекс ще бъде изцяло обновен и ще придобие европейски облик“, коментира Адемов. След пускането й в експлоатация през 1985 г., повече от 33 години гарата не е основно ремонтирана.

Евродепутатът и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Красимир Енчев и Вежди Орманов посетиха с. Соколово в община Карнобат, както и селата Карагеоргиево, Тополица и Малка поляна в община Айтос. Те бяха придружени от кмета на Айтос Васил Едрев.

„Докато останалите партии непрекъснато обещават какво ще направят, ние показваме какво сме направили. Гледаме напред към Европа, градим, а не рушим като други политически сили. Продължаваме да работим за по-високи доходи, икономика с висока добавена стойност, образование, здравеопазване. В програмата на ГЕРБ е заложено през 2025 г. минималната работна заплата да е поне 500 евро (1000 лв.), а средната поне 1000 евро (2000 лв.). Средна учителска заплата да нарасне до 2500 лв, 2800 лв – за университетски преподаватели. Това са осъществими цели с ваша подкрепа“, коментира Асим Адемов. Той допълни, че в края на следващия мандат се предвижда пенсиите да достигнат 600 лв. В програмата е заложено ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. възрастни хора.

Голям интерес сред жителите от общините Айтос и Карнобат предизвика темата за саниране на еднофамилни къщи, заложено в националната програма за енергийна ефективност през следващия период. Красимир Енчев и Вежди Орманов представиха и проекта за изграждане на четирилентов път Бургас-Айтос.

 

< Назад