01.09.2023

Бойко Борисов: Цените и инфлацията трябва да се овладяват и да се правят неща в полза на хората

В новата парламентарна сесия на 49-тото Народно събрание трябва да променим Конституцията, КПКОНПИ, трябва да се пуснат законите по ПВУ, да напреднем достатъчно по Шенген и Еврозоната, за да приключим с тези теми. Това обяви председателят на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на влизане в парламента.  Той допълни, че от ПП ГЕРБ имат критики към правителтвото, но е имало такива и към кабинетите, които е управлявал.

“Няма идеални неща, но трябва да се работи. Цените и инфлацията трябва да се овладяват и да се правят неща в полза на хората. Не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, а за да свършим тези важни неща. Засега те вървят и докато е така правителството ще се задържи”, коментира Борисов.

Относно антикорупционното законодателство председателят на ГЕРБ заяви, че ще влезе още следващата седмица в дневния ред на парламента.
“Казусът с главния секретар е решен, доколкото знам. Президентството е сериозна институция и надали ще си сложи този проблем-да се държи главен секретар, с който правителството да се оправдава за всички проблеми с борбата с престъпността”, заяви Борисов.  Според него ще има нов главен секретар, защото един редовен кабинет трябва да работи с хора, на които вярва.

“Партията на Промяната носи цялата отговорност. Както каза и господин Петков, ние от ГЕРБ имаме 10 заместник-министъра от общо 60,  имаме един министър и вицепремиер от 19 министри”, добави Бойко Борисов.
“Имам съмнения, че сегашният регионален министър е бил в Москва и се е срещал с Бабаков. Това излезе ли в някое антикорупционно разследване?”, попита председателят н ГЕРБ. Борисов допълни, че  във времето, когато натовските държави Турция и Гърция са направили всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ и са искали и да минава само през тях, от ГЕРБ са успели да се преборят и да направят Балкански поток, който е 100% държавна собственост.  ,,В момента е печатница за пари и всяка година носи печалби от около 800 млн.лв, които влизат в джобовете на българите. Ако това е лошо и ако трябва да се обяснявам защо не е в Гърция или в Турция?! Аз не съм национален предател и винаги съм правил всичко в полза на народа”, каза той.

< Назад