18.01.2015

Бойко Борисов: Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари

Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари. Това каза министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на общо събрание на ЖЕНИ ГЕРБ в НДК.  “Събориха банки и разплащаме милиарди за чуждите вересии”, добави Борисов. По думите му, постовете, на които има жени от ГЕРБ са абсолютно заслужени, защото няма по-добър мъж за тях. „Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени”, категоричен бе той.

Бойко Борисов благодари на партиите, които участват с ПП ГЕРБ в управлението, защото дори само това, което са направили до момента е достатъчно и е доказателство, че си е заслужавало да бъде съставено правителството. „Отпуснаха еврофондовете, всички програми работят за България. Ако останем в управление 2015 г., гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало. Видяхте през последните седмици, че разплатихме средствата навсякъде по общините. Това са над 90 хиляди човека и фирми, които получиха своите пари от КТБ. 3 млрд. 300 млн. лева "живи пари" са разплатени. Това е спокойствие за вложителите, които месеци наред чакаха това да се свърши и ако нямаше правителство, нямаше как да се случи. Десетки хиляди хора получиха своите пари”, каза Борисов. Той посочи, че влиза в положението и на другите партии и разбира, че сигурно им е трудно. „Всички сме си дали ясна сметка, че това е по-добрият вариант. Не е идеално, друго е само ГЕРБ и Реформаторският блок да са в управлението. Тогава ще бъдат направени много по-смели реформи“, заяви премиерът. Той обясни сега е необходимо да се съобразяват с мнението на повече хора, но във всички случаи е за доброто на страната. „Виждате реакциите и отношението към България и в САЩ, и в Европа, и на всички лидери”, подчерта Бойко Борисов.

„Слушах Йорданка Фандъкова с каква болка говори за вчерашния протест. Това са провалени партии и те самите знаят, че нищо не могат да направят, но трябва да ги разбираме“,  категоричен беше министър-председателят. Борисов обясни, че когато ПП ГЕРБ е поела управлението на София всичко е било приватизирано. По думите му,  София е нямала нито план, нито канализация. „Сега е останала малка част, която трябва да донаправим. Тези, които организират протести, са в историята. Те виждат колко не могат”, заяви той. Бойко Борисов пожела на всички да бъдат добри и да проявяват разбиране.

Премиерът изтъкна направеното от ПП ГЕРБ - стотици църкви, манастири, които с  подкрепата от партията са във вид, в който хората, когато отидат по празници да се чувстват по-силни и по-уверени. „Това се отчита и от нашата църква.  Разбира се, това винаги е недостатъчно и трябва да се продължи в същия дух", заяви Бойко Борисов.

< Назад