30.09.2022

Бойко Борисов: Държавата има нужда от обединение и правителство

,,Без реваншизъм! Държавата има нужда от обединение и правителство! Или те, или ние" е нещото, което най-малко желая. И зад "те" и зад "ние" седят български граждани. Ако ние продължим и на трети да си говорим за ние, те, той, тя, нищо добро не ни очаква. Тук всички са били министри, депутати, експертизата е добра". Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на закриването на предизборната кампания в Пловдив.

,,С вота си в неделя народът ще ни подреди. Рецептата за успешната коалиция е всички лидери да са министри. Всички вътре, за да носим заедно отговорност", посочи Борисов формулата за бъдещото управление. Той коментира, че ГЕРБ е готова да работи за стабилна държава. И най-доброто служебно правителство не може да даде стабилитет

По думите му Еврозоната е първата важна тема, втората - публичните финанси да влязат в границите, в които трябва. Борисов предупреди, че харченето с кредити прави следващите поколения зависими.

,,Кирил Петков безсрамно излъга за българското си гражданство. Ние видяхме, че България не му е родина, защото никой не постъпва така с народа и Родината си. Асен Василев е лъжец номер 2, дори партньорите му казаха, че ги е ограбил, започнал е да продава фирми на малоимотни граждани”, коментира водачът на листата на ГЕРБ -СДС в Русе и Разград Десислава Атанасова. Тя коментира и как месеци наред Рашков е репресирал ГЕРБ.

Заместник-председателят на партията и водач в Габрово Томислав Дончев сподели, че не е доволен от тази кампания. Като кандидат, като политик считам, че направих всичко както трябва. Но гражданинът беше забравен. ,,От едната страна имате професионалисти, от другата крясъци и страница и половина опорни точки. Затова като гражданин съм недоволен”, коментира той.

,,Предстои ни важен край на кампанията. Това, което беше за нас, може би никой не е вярвал, че думата "криза", ще бъде най-използваната в България. Смятам, че ние имаме невероятна възможност така, че след неделя да променим пътя на България”, заяви Иван Тотев.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари, че градът му приема "цялото войнство на ГЕРБ" за край на предизборната кампания. И се оплака от лошата комуникация с последното редовно правителство.

< Назад