20.09.2014

Бойко Борисов: Хората да направят паралел какво свърши ГЕРБ за 3 години и половина и какво всички други партии за 20 години

 

„Община Стара Загора има проекти за 250 млн. лв. Ако има спрени еврофондове - няма тези проекти. С една дума дори не ви агитирам да гласувате за нас. Помислете си и си гласувайте за себе си и направете един паралел - какво е направила ГЕРБ за 3 години и половина и какво са направили всички други партии за 20 години“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно мероприятие на партията в града.

“Има една истина - като дойдат БСП и ДПС на власт еврофондовете спират, а като дойде ГЕРБ на власт, ги пускат. Направихме магистрала „Тракия“ за една година, a по „Марица“ не направиха нищо. Ще я довършим догодина, ако Живко Тодоров си свърши работата и разбира се, ако има правителство, което да му помага”,  посочи пред жителите на Стара Загора Борисов.

Той призова хората да направят сравнението между направеното от ГЕРБ и останалите партии и  тогава да гласуват, както решат.  „Повтарям – това са над 250 млн.лв. за този град. Не ги изпускайте, вземете си ги. Французи, германци работят днес за нас, за да дойдат тези пари тук, а българският народ си направи експеримент да сложи Орешарски за премиер“, коментира председателят на ГЕРБ. Той допълни, че не бива да се допуска отново да се докарат ДПС, „Атака“ и БСП в коалиция.  „На нас ни е важно да имаме стабилно мнозинство, да имаме стабилна държава. Ако нямаме този резултат на 5 октомври, аз предвиждам в следващите месеци действително политическите партии да не могат да се разберат. И предвиждам тежка, не само политическа, а и икономическа и финансова криза в тази държава”, добави Борисов.

Той посочи, че антагонизмът в политическия и в обществения живот е много голям - хората се мразят, разделят се. „Ние не желаем да правим това, искаме да мобилизираме този народ да работи. Няма как без работа само да говорим какво ще се увеличи и какво ще дадете. Първо, трябва икономиката да го произведе, тогава ще се раздаде на хората“, заяви председателят на ГЕРБ. Според него няма как за енергийните дружествата, които са в този регион,  да са подписани договори за ТЕЦ 1 и 3 и те да са два пъти по-скъпи от енергията, която дава държавната централа ТЕЦ „Марица 2“. По думите на Борисов някой трябва да доплати затова. „По кое време бяха подготвени, понеже днес Радан Кънев много говорел по наш адрес, по кое време? Нима не бяха тогава Костов и компания? Защо на нас ще ни се приписва сега и ще трябва да се отговаря, че цената на тока се вдига. Да, тя се вдига, защото трябва да плащаме 15 години за тези договори“, коментира Борисов. „Говорят за ВЕИ-тата, 2006 година в българския парламент Тройната коалиция прие закон. Кой премиер, кой министър може да спре инвеститорите да инвестират във ВЕИ-та при действащ закон? Разсъждаваме си трезво без никаква политика”, заяви още Борисов. „Дойде ГЕРБ на власт, помните, 860 лв. беше цената за слънце. На два пъти свалихме цените, за да ги направим сега около 170 лв. Какво направиха коалицията, понеже казват: “ Задържахме цената на тока“. Да, задържаха я от едната страна. Но от другата задължиха НЕК, която е 100% държавна, сиреч 100% ваша – с близо 4 млрд. Тези 4 млрд. ще ги платите вие, ние, всички. Каква ниска цена на тока? Това е все едно да отидеш в плод-зеленчук и магазинерът  да ти дава една година евтини домати и накрая да ти вземе къщата. Имаме 4 млрд. лв. задължения. И трябва да ги плати този народ – ние”, посочи председателят на ГЕРБ.

< Назад