07.11.2014

Бойко Борисов: Стигнахме до днешния ден след тежки дебати, но върнахме истинския смисъл на политиката

„Стигнахме до днешния ден след тежки дебати, но върнахме истинския смисъл на политиката“, заяви от парламентарната трибуна номинираният за премиер на Република България председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Резултатите от изминалите избори ни дадоха сложна задача. При подобна ситуация имахме основанието да кажем, че това сложно представителство не може да излъчи правителство и да потърсим като изход нови избори. Но като държавници не трябва да говорим за нови парламентарни избори”, допълни Борисов.

По думите му, зад проевропейския кабинет стои политически и обществен консенсус, че реформите са необходими. „Правителството ще постави основите и се надяваме да гарантираме стабилно развитие на България. Това зависи от всички, които сме тук. Време е за работа, да строим”,  заяви Борисов. Той очерта основните приоритети и цели на кабинета за стабилизиране на икономиката, мобилизиране на усилията за най-добрите решения за развитие на държавата. „Да направим България добро място за живеене, да модернизираме управлението в синхрон с модерните процеси, бърз икономически растеж, да провеждаме социална политика, която помага на уязвимите групи, да засилим ефекта от инфраструктурните проекти, да гарантираме националната енергийна независимост от страната", допълни Борисов.

„След един месец консултации се опитваме да представим проевропейско, реформаторски правителство. Блокирано финансиране, забавяне на началото на новия програмен период, липса и забавяне на реформи в редица сектори, загуба на доверие на основните ни партньори на ЕС- съзнавайки тези трудности, ние от ГЕРБ, нашите партньори от Реформаторския блок, политическите сили, които декларираха подкрепа Патриотичен фронт и АБВ, поемаме отговорността да ги преодоляваме”, заяви Борисов.

 

Целия текст на изказването на Бойко Борисов можете да видите тук

< Назад