25.06.2022

Бойко Борисов: Управляващите ви крадат по 300 млн. лв. на месец от гориво

Искам тези млади хора, като се замислят, да видят защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, работи на ишлеме. И всичко по документи се изнася от България и не се плаща данък. А след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев. По 300 милиона ви крадат на месец. Вече една година. Представяте ли си колко сте ограбени? Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при срещата си със симпатизанти в Монтана.
"Само задавам въпроси, опровергайте ни, че не е на ишлеме и не се изнася от България. Ако ГЕРБ управляваше горивото щеше да е на максимума, на който беше", категоричен беше той.
Бойко Борисов подчерта, че управляващите говорят само за постове и пари и за нищо друго. "Кой на кого и как да даде и вземе. Добре, че беше този вот, за да се разбере, че всичко е било заради пари", заяви той.
По думите му ГЕРБ никога нямаше да допуснат такава криза.
"Кирил Петков казва: "Привнесена е инфлацията". Питам - откъде ти е привнесена? Кой ти я привнесе? Олиото 6,70 лв. - а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти "привнесат" инфлация, като слънчогледът ти е в България?", попита председателят на ГЕРБ.
Той отчете, че коалицията сама се е свалила заради корупция и не даване на пари на едни или други да ги откраднат.
"Ако сте знаели за такава подготвяна корупция, защо не сте говорили за нея? Всички сте в кюпа.", коментира Борисов и благодари на народните представители от ГЕРБ, че са се държали като истински европейци.
"Благодаря на Христо Иванов, който вчера ми се обади и ми каза: Благодаря ти, без теб това нямаше да стане", каза Борисов по отношение на вдигането на ветото за Северна Македония за започване на преговорите за членство в ЕС.
"Лъжите, че Борисов и Митрофанова ме свалиха заради Македония” - ако знаете подробностите, също ще се забавлявате много. Защото при Митрофанова, от дясната страна, стои Корнелия Нинова. Както му решихме въпроса за Северна Македония, сега му казваме: щом пак те е страх и плашиш, че президентът Радев би спрял износа на оръжие за Украйна, че би върнал "Газпром" - входирай по един закон за едното и другото. Внеси двата закона, ние ти решаваме проблема. А президентът Радев да знае, че дори да има служебно правителство, бюджетът ще бъде гласуван”, заяви лидерът на ГЕРБ.
Борисов информира, че сега се сформира правителство в Народното събрание,но през есента и зимата ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство.

 

< Назад