05.08.2022

Бойко Борисов в Исперих: Контрабандата в момента е страховита

Още малко трябва на народа, за да разбере измамата. Последните издихания излизат едно по едно - 100 милиона са изгубили предишните управляващи от фонд "Земеделие“. Това каза по време на среща със земеделци в град Исперих лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че продоволствена криза няма, тя е създадена от предишното правителство.
„Контрабандата е страховита в момента. И не е само със зърното. Не случайно днес са сменени шефовете на НАП и Агенция „Митници“. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. На всички наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос и катастрофа!“, подчерта Борисов.
„Вчера отново слушах по телевизиите „ексклузивно“ как Кирил Петков е подписвал в Гранитна зала на МС договора с „Джемкорп“, а после съвсем нетържествено го е развалил. А защо не подписахте така и договора за 7-те танкера? Защото, въпреки твърденията на госпожа Бориславова, този газ ще излезе десетки пъти по-скъпо за индустриалците“, каза още лидерът на ГЕРБ.
Според него „Промяната“ са пагубен експеримент за България. „ Те непрекъснато ни заблуждават с оферти. КЕВР им бил виновен. А сега като излезе със 70% по-скъп газ?! Експериментът доведе до фалит навсякъде“, добави Бойко Борисов.
Той уточни, че днес е станало ясно, че страната ни е била пред извънредно положение заради ситуацията с газа, служебното правителство разкрива измамите на предишните управляващи, а те се хвалят с оферти.
„Последният ден сложиха маските, а днес призовават да не се носят. Когато точно „промяната“ унищожи стотици хиляди ваксини“, добави ще той.
По думите му БСП казват „чегъртат ни“, но винаги получават министри в служебните кабинети. Борисов уточни, че разчита на президента Румен Радев да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да не губят хората тотално доверие в машините.
Земеделците благодариха на лидера на ГЕРБ, който дойде на първия изключително важен ден от жътвата на царевицата. Те казаха, че тези, които са дошли с големи обещания са съсипали земеделците. Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева отбеляза, че година и половина държавата е имала управление, което не е защитило нито една политика в земеделието. Тя добави, че предишното правителство е премахнало големия проект за напояването, , за да включат батериите, докато всички съседни на България страни са дали допълнителни средства за модернизиране на системите за напояване.

 

< Назад