23.07.2022

Бойко Борисов в Перник: Държавата е тотално счупена и надеждата, че ще се оправи през следващите 6-8 месеца, я няма

Държавата е тотално счупена и надеждата, че ще се оправи през следващите 6-8 месеца, я няма. Сега битката на управляващите е, колкото повече може да се дооткрадне, и да обвинят някой друг за това. Те не искат да има правителство. Искат само постове и кресла! Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Перник. Той посочи още, че при най-добър кмет от БСП - кметът на Перник Станислав Владимиров, БСП няма нито един депутат от областта.
Чест му прави, въпреки партийната принадлежност, че ме посрещна и обсъдихме всичко, което правителството на ГЕРБ е направило за област Перник, каза Борисов.
"Бойко Рашков година и половина е министър, Кирил и Асен - също. И борбата с корупцията им се сведе до няколко незаконни действия, не защото не познават закона, а защото мисленето им е незаконно", каза още лидерът на ГЕРБ. Относно изтеклия вчера запис Бойко Борисов коментира:
„При Цветанка Ризова „ексклузивно“ отиде Атанас Атанасов, който ми е бил заместник и бях сигурен, че ще каже, че ГЕРБ и Борисов са виновни. А на нас ни го дадоха колегите от „Възраждане“, докато си върви на живо по Дарик и на сайта на парламента. Сега пък Христо Иванов казал, че пропагандата на ГЕРБ ги атакува, ама каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. Ние само се възмутихме за свободата на медиите, защото завършващата му фраза е да бъде изтрит записа от независимата медия Дарик“, отбеляза той.
Борисов припомни, че от ДБ наричат новото КПКОНПИ с най-приемлив тон "бухалка".
„Тоест, целта е да се направи орган, който не спазва закона - да могат да трият от сайтове, да подменят новини“, посочи той.
Председателят на ГЕРБ отчете, че никъде в записа не се чуват решения или обсъждания за цените на тока, инфлацията. Бойко Борисов попита кое е вярно в крайна сметка, защото само преди дни Нинова и Асен Василев уверяват, че всичко в държавата е прекрасно и няма никакви проблеми. Когато обаче става дума за избори - не може, защото всичко е много тежко.
Борисов поздрави депутатката от ГЕРБ Десислава Трифонова за разкритията и разследването й около скандалния меморандум за „Джемкорп“, който Кирил Петков побърза да прекрати, все едно никога не се е случвал.
Бившият финансов министър и народен представител от област Перник Кирил Ананиев обяви, че независимо от това какво показват социологическите проучвания, ГЕРБ е първа политическа сила. Той отчете, че за трите правителства на Борисов винаги се е спазвала фискална политика за запазване на публичните финанси.
„Благодарение на нашите разходи се изгражда кръвоносната система на България, магистрали, пътища, училища, спортни площадки“, отчете Ананиев.
„Асен Василев и неговата примамка крадат България, от бензина и дизела по 1 лева на литър, 100 милиона на месец от природния газ, милиарди от „Джемкорп“. Крадат милиарди от всички сделки. Те дори ще подминат 10 милиарда на година. Добрата новина е, че изборите идват“, заяви Делян Добрев и изрази надежда българските граждани да са видели всички тези кражби.

 

< Назад