15.09.2020

Цвета Караянчева даде старт на две културни събития в Пловдив

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на две големи културни събития в Пловдив. На обновените фонтани на Хълма на Освободителите /парк Бунарджика/ тя даде старт на вълнуващо музикално приключение под надслов  „Пътят към върха”. Госпожа Караянчева бе посрещната от председателя на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, кмета на Пловдив Здравко Димитров, областният координатор на ГЕРБ в града Иван Тотев, кмета на район „Централен” Георги Стаменов и заместник-кмета по култура на Община Пловдив Пламен Панов. На събитието присъстваха районни кметове и общински съветници от партията.

„Този град има уникална култура, история, цивилизация. В него са преплетени религии и артистичен дух. Радвам се че, Пловдив се превърна през последните години в утвърдена европейска столица на културата. Желая успех и искам Пловдив да продължи своето културно развитие.

Убедена съм че тази вечер тук ще се заредим с енергия, въображение, хармония. Ще успеем да почувстваме както стария чар на Пловдив, така и новото в него" , заяви пред публиката Цвета Краянчева.

От своя страна заместник-кметът по култура Пламен Панов заяви, че събитието е част от политиката за приобщаване на тепетата към културната карта на града. Той каза още, че през изминалите повече от осем години от управлението на ГЕРБ в Пловдив е направено много в това отношение. И подчерта, че с обновяването на Бунарджика паркът вече е предпочитано място от пловдивчани както за отдих, така и за културни събития.

По-късно същата вечер председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Античния театър на официалното откриване на фестивала „Празници на Стария град“ със спектакъла „Българийо, аз всичко тебе дадох!”. Концертът е посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов и бе със специалното участие на Гвардейски представителен духов оркестър, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част и други.

 

< Назад