07.09.2020

Цвета Караянчева в Ружинци: С призивите си за метеж Румен Радев отрече напълно духа на Съединението

Вчера на един от най-славните за българския дух празници президентът, по Конституция  обединител на нацията, за пореден път призова за разединение. Единство категорично не се постига с грубо обругаване на легитимно избрания кабинет, призиви за метеж и с вдигнат юмрук. Това заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева по време на среща с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в Ружинци. По време на събитието Караянчева връчи картите на над 40 новоприети членове на ГЕРБ от общините Ружинци и Белоградчик.

Председателят на парламента отчете, че целият гняв и злоба, които президентът излъчва, се отразяват на отношенията между хората, които подкрепят едната или другата страна. „Всеки има свое собствено мнение, но е недопустимо за държавен глава да настройва хората едни срещу други. Нека който има политическо амбиции да си учреди партия и да се яви на избори“, коментира Караянчева.

Членът на ИК на ГЕРБ подчерта, че партията не се страхува от служебно правителство и обясни, че приоритет на кабинета в момента е извеждането на България от кризата, вследствие на COVID-19, с минимални щети както за икономиката, така и за здравето на хората. Тя отбеляза, че президентът Радев така и не призна успешния начин, по който правителството управлява кризата – нещо, което европейските ни партньори неведнъж изтъкнаха.

„Партия се прави с любов и с отношение към хората, а не с черен пиар. Нека да се състезаваме пред избирателите с послания и политики. Изборите са състезанието, в което ГЕРБ иска да участва – а не в компроматна война, която нашите опоненти владеят до съвършенство“, заяви Цвета Караянчева и призова онези, които се правят на бойци от Фейсбук да отидат на терен, да се срещат с хората и да направят структури в населените места .“Тези паважни политици така и не разбраха, че ПП ГЕРБ е силна защото е при хората“, категорична бе тя пред над 40-те нови членове на партията.

 

 

< Назад