05.05.2019

Цветан Цветанов: Благодарение на европейската солидарност в община Баните се реализират проекти за 8 млн. лв.

Благодарение на европейската солидарност община Баните ще може да реализира проекти на обща стойност 8 млн. лв. Само за рехабилитация на улици по Програмата за развитие на селските райони е осигурено финансиране на обща стойност над 1,5 млн.лв. Вие сами разбирате, че това няма как да бъде осигурено от малкия бюджет на общината, защото за капиталови разходи тя може да си позволи не повече от 500 000 лева, заяви при откриването на реновирания площад в гр. Баните зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

„Спомняме си миналата година на това място имаше разкопан площад и всеки искаше да го види така, както той изглежда днес“, каза Цветанов и благодари за усилията на местната власт и на изпълнителите за резултата. Според него облагородяването на населените места има огромно значение за туристите, които посещават градовете и селата ни.

„Много е важно, когато има искане от общините за подобряване на средата за живеене, да имаме стабилност в държавата, за да се осигурят допълнителни целеви средства в помощ на общините“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ и благодари на премиера и всички министри за усилията им да подобрят приходите в държавния бюджет, за да се изпълняват проекти като този в Баните.

„Днес с удовлетворение виждаме новата придобивка на община Баните - прекрасният площад, с който всеки жител може да се гордее. Този площад е пример за това как когато община и държава работят в една посока, резултатите са налице“, заяви областният управител Недялко Славов. Той благодари на Цветанов за съдействието му проектът да бъде завършен по най-добрия начин.

По думите на Славов ръководството на община Баните целеустремено следва своите приоритети. Освен за благоустрояване на инфраструктурата и инвестиции във всички населени места, то полага големи усилия за възможно най-правилното управление на местните ресурси.

Преди да пререже лентата на новата придобивка за своите жители, кметът на общината Милен Белчев съобщи, че инвестицията в площадното пространство е на стойност близо 2 милиона лева, осигурени с постановление на Министерския съвет.

„При встъпването ми в длъжност през 2015 г. общинската администрация предприе мерки за финансово оздравяване. В резултат на това днес община Баните е стабилна финансово , което ни дава увереност да гледаме напред и да градим бъдещето. Баните днес е една чиста, приветлива, но същевременно модерна община. Европейските практики неусетно станаха част от нашата работа. С идеите си ние продължаваме да печелим европейски средства, което показва, че опитът вече работи за нас. Успехът е резултат от добрата работа на Общинския съвет, ръководството и всички служители на общинската администрация“, заяви Белчев.

На празника на Баните и минералната вода, съчетан с откриване на новия център, присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Кралство Мароко  Закия Ел Мидауи, Владимир Уручев, кандидатът за член на ЕП Марин Захариев, народният представител д-р Красимир Събев, областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, кметове на съседни общини.

 

 

< Назад