23.01.2016

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще участва самостоятелно на президентските избори

Пет са имената на кандидатите за президент, които ГЕРБ обсъжда към този момент. ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори. Ние много сериозно се подготвяме за предстоящите президентски избори, за да бъде предложението ни работещо и да удовлетвори потребностите на всички български граждани. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 170 дами по време на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда във Велико Търново. Цветанов заяви, че силата на ГЕРБ са добре укрепените структури, защото най-добре подготвената партия винаги побеждава на президентските или на други избори. „Днес всеки иска да се упражнява с ГЕРБ, защото малките искат да станат големи и смятат, че конфронтацията е добра среда за създаване на политически живот. ГЕРБ постига резултатите си с толерантно поведение“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му, всеки, който има необходимите качества и покрива конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат за президент. „Мога да заявя категорично, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", коментира Цветан Цветанов.

„ГЕРБ утвърди европейския път, който е най-добрата перспектива за българските граждани. ГЕРБ успя да преобрази страната ни и да даде сигурност на българските граждани. Няма ли стабилност, няма как да говорим за политики“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. Цветанов бе категоричен, че не трябва да се допуска хаосът и популизмът да вземат връх, възползвайки се от обществените нагласи. Според него най-силното качество на ГЕРБ е, че в структурите на партията има многообразие от специалисти и че всеки един от тях е успял в професията си. „Ние съумяхме да се съхраним от вътрешни напрежения, каквито наблюдаваме в другите партии. Правим тези обучения, защото повече от всякога се нуждаем от популяризирането на дейността на правителството, което работи в полза на хората, за да противодействаме  на популизма. Тук трябва да провокираме дебати, който да генерират разговори и в обществото“, обясни той. Цветан Цветанов подчерта, че именно жените са тези, които дават тласък на промяната на общество.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че правителството на Бойко Борисов е превърнало България в остров на стабилността. „Ние ще издържим на всеки един натиск. Имаме лидер в лицето на Бойко Борисов, който е безкомпромисен към неправдата. Нямаме лидерски проблем, какъвто наблюдаваме в другите партии. Разпадът в ДСБ е в резултат на това, че всеки искаше да бъде водещ“, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов бе категоричен, че местните избори са били важни, защото са гарантирали устойчивостта на правителството. Той посочи, че ГЕРБ е била единствената партия със стратегия на тези избори – системна работа и анализи, на основата на които да бъдат излъчени най-добрите кандидати. „Нашите кметове са личности за обществото. Ние изградихме потенциал, който да бъде използван във всяка една секторна политика. ГЕРБ постигна сериозни успехи, но най-важното е, че след изборите партията е още по-добре структурирана. Това означава стабилност и устойчивост“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Според Цветанов внушението за връзка между ГЕРБ и ДПС е добра теза само за онези, които не знаят какво се случва в политическия живот у нас. „ГЕРБ е единствената системна партия, която от 2006 година изгражда структури в региони, които бяха дадени на концесия на ДПС. В началото на демокрацията Кърджали и Кирково бяха сини, но точно тези анализатори, които днес ни говорят, ги загубиха. Ако се бяхме огънали като всички останали, ГЕРБ нямаше да има кметове в Никола Козлево, Дулово, както и в много други общини със смесено население“, обясни той. Цветан Цветанов заяви, че подходът, който ГЕРБ има, е много важен. „Никога не сме давали негативни оценки на други политици. Не можеш да спечелиш с агресия. Българските граждани повярваха в доброто, благодарение на ГЕРБ, защото ние отговаряме на агресията с политика“, каза Цветанов. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще продължи да увеличава присъствието си в тези региони, за да може правителството да има още по-голяма устойчивост.

< Назад