02.03.2015

Цветан Цветанов и Делян Добрев ще посетят Берлин през месец aприл

Председателят на Парламентарната група на  ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов  и председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев ще направят работно посещение в Берлин през месец aприл. За това се договориха по време на среща Цветанов и бившият федерален вътрешен министър на Германия до 2013 г. и сегашен член на парламентарната  Комисия по европейски въпроси  в Бундестага Ханс-Петер Фридрих. Двамата разговаряха в рамките на Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП), която се провежда в Брюксел днес и утре.

По време на посещението си в Берлин, Цветан Цветанов и Делян Добрев ще осъществят срещи във  връзка с формирането на съвместните работни групи по икономика и енергетика и по вътрешна сигурност и правосъдие между българското Народно събрание и германския Бундестаг.   От немска страна в срещите ще участват Ханс-Петер Фридрих, говорителят за вътрешната политика на Парламентарната група на ХДС/ХФС и член на парламентарната Комисия за контрол на специалните служби Щефан Майер и депутатът от правната и външната комисии на Бундестага и член на Консултативния съвет към президиума на Бундестага д-р Ханс-Петер Ул.

По време на срещата ще бъде  обсъдено разработването на съвместни политики и законодателни промени в областите на вътрешната сигурност, правосъдието, енергетиката и икономиката, които да бъдат в синхрон с развитието на европейското законодателство, както и да подпомогнат разработването на съвместни политики в рамките на Европейската народна партия.

< Назад