16.04.2018

Цветан Цветанов направи оглед на ул. „Проф. Асен Василев“ в Смолян

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Смолян Николай Мелемов направиха оглед на ул. „Проф. Асен Василев“ в областния град. Улицата е дълга близо километър, но никога не е била асфалтирана и над 30 години хората газят в кал.

„Хората са прави като казват, че имат право на хубава улица след като плащат данъци. Но за тук е нужна една голяма подпорна стена, която възлиза на стойност над 650 000 лв.“, каза кметът Мелемов. Той обясни, че когато се осигури финансирането и се изгради тази подпорна стена, следва изпълнение на водния цикъл на стойност 70 млн. лв. и чак тогава тя ще бъде асфалтирана.

На място бе и шефът на държавното дружество „ВиК“ ЕООД инж. Мариян Николов, който информира хората, че в срок до 23 май трябва да представи проекта за воден цикъл пред МОСВ, където ще проверят дали разработката отговаря на европейските правила. Срокът за произнасяне е 3 месеца, а през това време ще бъде обявена обществена поръчка за строителство.

„Аз ще направя всичко възможно да бъде отпуснато целево финансиране за тази подпорна стена. Разбирам от кмета, че няма ли я стената, нищо друго не може да се прави. А ако процедурите при „ВиК“ бъдат обжалвани и забавени, ще търсим допълнителни финансови възможности“, обеща Цветанов. Жителка на Смолян му подари папка, съдържаща цялата кореспонденция по проблемната улица, всички медийни публикации и Конституцията на Република България.

От съседната улица „Добруджа“ поканиха Цветанов да отиде и при тях да види в какво състояние е. Всъщност забавянето на ремонтите идва от процедурата с водния цикъл, защото не може да се асфалтира преди да се положи подземната комуникация, стана ясно от разговорите. Пред събралите се хора Цветанов се обади на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, за да се информира повече за водния проект. От своя страна министър Нанков заяви, че когато се финализира процедурата за неговото възлагане, ремонтните дейности ще започнат от тези улици, които са в най-тежко положение.

По-рано Цветан Цветанов разговаря и с граждани на Смолян по време на разходка по главната улица на града. Придружиха го кметът на Смолян Николай Мелемов и народният представител Красимир Събев. Появата на Цветанов предизвика голям интерес сред минувачите в центъра на областния град. Гражданите поставиха пред него и Мелемов въпроси от местен и национален характер и потърсиха съдействие за решаване на проблеми на местната общност.

< Назад