16.10.2018

Цветан Цветанов посети строящата се спортна зала към Природо-математическата гимназия в Смолян

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети днес строящата се спортна зала към Природо-математическата гимназия в Смолян. На обекта Цветан Цветанов, депутатът д-р Красимир Събев и областният управител Недялко Славов бяха посрещнати от директора на гимназията Мария Илиева и шефа на фирмата-изпълнител Спиро Чавдаров. На огледа присъстваха също шефът на РУО – Смолян Мария Семерджиева, зам.-кметовете на общината Марияна Цекова и Венера Аръчкова и председателят на Общинския съвет Данчо Киряков.

По думите на Цветанов най-важно е когато всички работят заедно и има стабилност. „Трябва да се намалява колкото се може политическото напрежение, защото всеки народен представител иска с нещо да помогне и да е съпричастен към това, което се случва, а не да пречи. А ние даже не искаме да ни помагат, поне да не ни пречат“, посочи той. Според председателя на ПГ на ГЕРБ в Смолян нещата са се променили много в последните години. „Повече от 40 години сте мечтали за спортна зала. Всеки директор за това се е борил и ето че сега се случва. За всеки родител е важно, когато децата му отиват в училище да попадат в добра среда, за да са удовлетворени и те, и самите деца“, каза Цветанов.

„Правим цяла спортна зала и ремонт на основната сграда на училището. Парите са малко, но не сме спестили никакви материали. Правим всичко показно – с най-качествените материали. Много тежка конструкция, много сложна, но такава спортна зала едва ли ще има втора“, заяви пред Цветанов шефът на фирмата изпълнител Спиро Чавдаров.

По думите на директора на ПМГ това е така, защото фирмата си е местна и има специално отношение към това, което прави в града си. Мария Илиева благодари на община Смолян, че е направила такъв ценен подарък на гимназията.

„Благодарим и на възложителя, и на изпълнителя, и на държавата за тази страхотна инвестиция, която е толкова дългоочаквана. Била е мечта за много директори и сега тя се сбъдва пред очите ни. Вътре се радваме на едно страхотно оборудване – интерактивни дъски, нови компютри. Тук върви обучение по информатика и информационни технологии и всичко това ни е добре дошло. Така че благодарностите са огромни“, каза директорът на гимназията.

„Нашият град коренно промени облика си през последните години. Построиха се спортни зали, плувен басейн, спортни площадки. Случват се все по-хубави неща“, обобщи Спиро Чавдаров.

Новата спортна зала в гимназията ще бъде с разгъната застроена площ 1544 кв. м. с игрища за баскетбол, тенис на корт и волейбол. Ще й бъде изградена топла връзка, игрална зала и обслужващ блок. Вложението в залата, заедно с планирания основен ремонт на математическата гимназия, е на стойност 3 277 204 лв. с ДДС. Обектът се финансира от ОП „Региони в растеж“, спечелен от община Смолян.

 

< Назад