16.10.2018

Цветан Цветанов се срещна с жители на община Рудозем

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна днес с жители на община Рудозем. Заедно с него бяха областният управител на Смолян Недялко Славов, народният представител д-р Красимир Събев и общинският председател на ГЕРБ в Рудозем Шукри Халилов.

На път за срещата всички те минаха през новоизградения площад на гр. Рудозем. Средствата за изграждането му са осигурени с две постановления на Министерски съвет – с първото са отпуснати 690 000 лв., а с второто 440 000 лв. Отделно по проекта „Водовземане на подземни води чрез изграждане на ново водовземно съоръжение – експлоатационен сондаж ПЕС – 1ХГ, гр. Рудозем“ от правителството са осигурени 302 000 лв., за реконструкция и рехабилитация на улици в общината - 350 000 лева и за благоустрояване на центъра на село Чепинци – 540 000 лева.

„Трябва да се цени подкрепата от правителството за общините от Смолянска област. Няма община, която да не е получила целево финансиране от държавата за проекти, които са важни за жителите на всички общини на област Смолян“, посочи Цветан Цветанов. Той отчете, че често пъти правителството бива критикувано, че отпуска пари на общини с кметове от ДПС. „Ние правим политика за всички български граждани, независимо от тяхната етническа или политическа принадлежност, за да може те да живеят в по-добра среда. Ние всички сме българи и живеем в тези общини. За нас е по- важно да има контрол при реализирането на тези проекти и да няма отклоняване на средства от тях“, подчерта Цветанов.

Запитан от възрастна жена какво дава Европа за България, освен самолетите, които прелитат в небето, Цветанов отговори, че догодина на европейските избори страната ни ще покаже какво ни дава Европа. „Смятам, че Европа ни дава достатъчно. С излизането на Великобритания от ЕС общият бюджет на Съюза ще бъде намален средно с 5% за всички държави-членки. България е една от малкото страни, за които средствата от кохезионните фондове ще бъдат увеличени. При нас увеличението ще бъде с 8%, което означава, че 2 млрд. лв. повече ще влязат в България. И това са средства, които ще стигнат до българските общини“, допълни Цветанов.

Областният управител Недялко Славов разказа за проектите, които се изпълняват на територията на община Рудозем с помощта на правителството или с европейска подкрепа. Като примери в тази посока Славов даде готовия вече яз. „Пловдивци“, пътя между Средногорци и Рудозем и обходния път на града. Той съобщи и за напредъка по възлагането на строителство на бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт и подходния път към него.

 

< Назад