07.05.2017

Цветан Цветанов ще бъде гост на празника на традиционните родопски ястия в Златоград

Председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник – председател на партията Цветан Цветанов ще бъде гост за трета поредна година на празника на традиционните родопски ястия в Златоград. Празникът на чевермето, който ще се проведе на 6 и 7 май, е част от тържествата, посветени на 240-годишнина от рождението на Делю Хайдутин.

Официалното откриване е от 11.00 часа с участието на оркестър „101 каба гайди“. Преди това в градския парк ще се проведе автентично приготвяне на златоградско чеверме и традиционни местни ястия.

Кметът на община Златоград Мирослав Янчев /ГЕРБ/ и организаторите на събитието очакват гостите на празника да бъдат с народни носии. Цветанов и миналата година спази дрескода на събитието, като облече родопска носия. На празника ще присъстват евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП  Владимир Уручев и народният представител от ГЕРБ-Смолян д-р Даниела Дариткова.

На 7 май от 10.00 часа ще се проведе гайдарско надсвирване. Гайдари от няколко поколения ще се включат в музикалната надпревара.

< Назад