18.04.2019

Цветан Цветанов: Свиленград е външна граница на ЕС и това прави отговорността на жителите му още по-голяма за европейските избори

Свиленград е външна граница на ЕС и това прави отговорността на жителите му още по-голяма за европейските избори. Благодарение на отличната работа на МВР и приятелския диалог, който правителството има с Турция – днес отчитаме нулев миграционен натиск по границата. Неслучайно, един от основните приоритети на ГЕРБ, залегнал и в предизборната платформа на партията – е именно контрол и запазване на нулевите стойности на миграционния натиск. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща с общинското ръководство на ГЕРБ и жители на общината. Цветанов бе посрещнат от зам.-кмета Мария Костадинова, областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев, както и депутатите Евгения Ангелова и д-р Георги Станков.

На събитието, което се проведе в заседателната зала на Община Свиленград, зам.-председателят на ГЕРБ акцентира върху ползите от доброто партньорство между централната и местната власт в България. „Свиленград е пример за работеща община. Качествените проекти и предложения, които Общината изготвя, провокират българското правителство да оказва подкрепа. През август 2018 г. с постановление на Министерски съвет по бюджета на Община Свиленград са преведени 1 000 000 лв. за реализиране на проект „Пътна връзка на АМ „Марица“ с индустриална зона, гр. Свиленград“. Няколко месеца по-късно, през декември, община Свиленград получи от правителството  1 701 185 лева за реконструкция на улична мрежа в града“, обяви Цветанов. Той припомни колко важни са европейските избори и отбеляза, че противно на някои твърдения – работата на евродепутатите пряко се отразява върху начина на живот на хората. „Аз не искам България да се връща към времената на Орешарски, когато европейските средства към страната ни бяха блокирани. Затова дори на 26 май да не избираме преките си управници – трябва да гласуваме, ако искаме националните интереси на България да бъдат отстоявани активно и успешно на европейско ниво“, категоричен бе той.

Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира и върху основния приоритет на правителството на Бойко Борисов – образованието. Той съобщи, че МОН полага усилия да направи така, че родителите да играят по-сериозна роля в образователния процес на децата им, за да може по-ефективно да се противодействия на тревожните тенденции като агресията сред учениците.

Родителска организация от Свиленград използва посещението на Цветанов, за да му връчи своите предложения за промени в Националната стратегия за детето. Родителите споделиха, че са се обърнали към Цветан Цветанов заради неговото отношение към децата и образованието.

В рамките на срещата зам.-председателят на ГЕРБ връчи на зам.-кмета Костадинова подарък за Георги Манолов, кмет на Свиленград, който днес празнува своя рожден ден. Подаръкът на Цветанов бе символичен – пейзаж на р. Марица. „Пожелавам ви никога повече да не преживявате ужаса на наводненията през 2012 г. Спомням си много добре каква беше ситуацията тогава и виждам колко много превантивни мерки са взети сега от кмета и екипа му“, сподели той.

На свой ред Мария Костадинова изказа своята благодарност към правителството и към Цветанов, който през 2012 г. беше неотлъчно до хората по време на бедствието. „Веднага след това бе подпомогнат проекта на Общината за укрепване и почистване на брега. Оттогава до днес няма нито един инцидент“, изтъкна тя.

 

< Назад