22.09.2017

Цветан Цветанов участва в церемонията по издигането на националния флаг на Царевец

В Деня на българската Независимост, с военен ритуал на историческия Царевец във Велико Търново бе издигнат националният трибагреник. Отслужен бе и празничен богослов. От името на ГЕРБ председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов поднесе венец пред Пирамидата на Независимостта. Заедно със заместник-председателя на парламента Цвета Караянчева, евродепутата Ева Майдел, министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, социалния министър Бисер Петков, кмета на Велико Търново и стотици граждани, Цветанов сведе глава пред делото на нашите доблестни предци, посветили живота си на каузата за защита на българския интерес и осъществили националния блян за независима държава.

„В ден като днешния трябва да си дадем сметка, че освен свобода и привилегия, Независимостта е отговорност и задължение! Преди 109 години Независимостта ни става факт, благодарение на вътрешнополитическото съгласие и обществено единение. Нека днес бъдем пример за младите българи, да ги учим на родолюбие, отговорност и национално самочувствие, защото нашата задача е, на свой ред да гарантираме, че идните поколения ще градят живота си в среда на сигурност и благоденствие“, коментира Цветан Цветанов

Малко преди това председателят на ПГ на ГЕРБ, заедно със своите колеги, почете паметта на Цар Калоян. Те се поклониха пред гроба на великия български владетел, който се намира в двора на храма „Св. 40 мъченици“. По-късно те присъстваха и на освещаването на бойното знаме на Националния военен университет „Васил Левски“ и знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации.

 

< Назад