16.10.2018

Цветан Цветанов участва в откриването на многофункционална спортна площадка в село Старцево

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Златоград Мирослав Янчев участваха в откриването на многофункционална спортна площадка в село Старцево (община Златоград). Двамата трябваше да прережат лентата на новия обект, но отстъпиха ножиците на две родопчанки с народни носии, които извършиха символичния ритуал.

„В Старцево има страшно много деца и те се нуждаят от спортна площадка. Най-прекрасното е, че когато децата са тук, родителите ще са спокойни. Когато децата изразходват своята енергия по правилния начин, ще намалим и агресията“, каза Цветанов пред жителите на селото. Той пожела на децата да спортуват активно, а с родителите сподели надеждата си, че вече те ще бъдат спокойни, когато децата им са на такова сигурно място като тази площадка.

„В образователната инфраструктура се правят сериозни инвестиции и аз съм убеден, че  учебният процес ще бъде много по-пълноценен“, посочи Цветанов.  Той допълни, че амбицията на управляващите е в училище да се изграждат пълноценни български граждани, които ще могат да защитават своите права, ще имат своята идентичност и ще се чувстват пълноценни от това, че държавата и общината са се погрижили да им осигурят европейска среда на живот. „Нека съхраним това, което е изградено, за да се ползва не само от сегашното младо поколение, но и от следващите“, призова председателят на ПГ на ГЕРБ. В рамките на церемонията той подари топки за различните видове спорт, които ще се практикуват на новите игрища.

Площадката се намира срещу местното училище „Св. Княз Борис І“. Тя е обезпечена със средства от държавния бюджет на стойност 374 хил. лв. На нея ще се практикуват волейбол, баскетбол, футбол, хокей на трева, хандбал и тенис на корт. Изградени са също фитнес на открито и детска площадка с алеи със съответните оборудвания и настилки за игра на малките. Настилката на игрището е от изкуствена трева 15-30 мм, оградата е от метална мрежа с РVС покритие върху стоманени колове, осветителна инсталация е с LED-прожектори.

Кметът на Златоград Мирослав Янчев и областният управител на Смолян Недялко Славов също изказаха своята благодарност към правителството за подкрепата, която получават за проектите, които са важни за населените места в региона.

 

< Назад