16.09.2017

Цветан Цветанов в Каспичан: Законопроектът за старите български столици ангажира държавата да подпомага тези градове целево

Най-напред искам да ви благодаря за добрия резултат, който постигнахме на последните парламентарни избори, за да може да се сформира това мнозинство, което имаме. Това предоставя повече възможности да се помага на българските общини, като за Каспичан има 250 хил. лв., които не са много, но позволяват да се подобри средата за живот в общината. Най-важното е, че когато държавата е стабилна можем да се възползваме от европейската солидарност. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти в Каспичан.

В сферата на образованието за образователна инфраструктура - нови салони и нови площадки, по програмата "Региони в растеж" ще има възможност да се усвоят 560 млн. лв. Акцент от предизборната ни програма е да привлечем всички деца към образователната система. В резултат на усилията на правителството към настоящия момент 3000 деца са върнати и записани в образователната система, коментира още Цветанов.
Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи още, че тази седмица с участието на общински кметове и народни представители в парламента бе обсъден и представен Законопроект за великите старите столици на България от Първото и Второто българско царство. "Уверен съм, че този период трябва да бъде припомнян, за да можем успешно да покажем богатото си културно-историческо наследство не като поредната туристическа дестинация, а с по-специален акцент върху старите столици. В закона ще бъдат разписани ангажиментите на държавата, за да се подпомогнат тези градове целево и да станат приоритетни обекти на развиващия се туризъм“, заяви още Цветанов пред над 60 членове и симпатизанти на партията.

На срещата присъстваха областният координатор на ПП ГЕРБ – Шумен и кмет на община Шумен Любомир Христов, кметът на Община Каспичан Милена Недева, общинският председател на ПП ГЕРБ – Каспичан Ралица Тодорова и народните представители от ГЕРБ – Шумен д-р Румен Генов и Димитър Александров.

< Назад