19.08.2017

Цветан Цветанов в Котелско: Важно е общинският кмет да може реално да решава проблемите на хората

Много е важно общинският кмет да може реално да решава проблемите в по – голямата част на населените места в общината, да бъде активен и енергичен, и преди всичко да бъде човек. Затова се радвам, че именно Коста Каранашев е кмет на община Котел. Той не дели хората на наши и ваши, а прави политики, които достигат до хората. Когато има такива кметове на населени места и има стабилно управление, могат да се заделят необходимите финансови средства, и да се подпомага Общината. Това заяви при посещението си днес в котленското село Ябланово заместник – председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че срещата с жителите на Ябланово не е предизборна, а задължителна за всички политици, за да научат какви са проблемите и неволите на хората. Той ги увери, че страната е стабилна, а безработицата намалява. „Не трябва да се отказваме от целта, която си поставяме, а именно по – добрите условия на живот на хората, независимо къде се намират. Искам да благодаря на всички за спечелването на парламентарните избори преди няколко месеца. Безработицата намалява и се откриват нови работни работни места по Оперативните програми. Днес сме в Ябланово, защото срещите с хората не трябва да са само преди изборите, а ежедневно. Политиките, които се правят в София, трябва да достигат до всяко населено място в страната. Държавата ще се старае да бъде стабилна и във външно политически план Бойко Борисов да бъде истински лидер в региона, в който се намира нашата държава. Децата на България се нуждаят от добри политики, които да достигат до хората, за да съхраним тази духовност, която вие и вашите деди предавате ежедневно. Днешното ми идване тук, не е предизборно, а за да изразя своето уважение към вас и заедно да градим всяко населено място“, заяви още Цветанов.

Кметът на Котел Коста Каранашев благодари на Цветан Цветанов и заяви, че традиционно от създаването на ГЕРБ, заместник – председателят на партията е един от най – големите приятели на община Котел и благодарение на него са извършени дейностите, които са били неотложни за региона . „Работи се много в Ябланово, в Соколарци, Тича, Филаретово и други села от общината. Ежедневно ги информирам за всичко, което се случва в нашия регион и за нещата, от които имаме нужда. Ябланово е много голямо село и дълги години за него не е работено, но в момента развиваме всичко градивно, защото и Община Котел вече не е в това плачевно състояние, в което беше. Мисля, че всички усещат това“, заяви кметът Коста Каранашев. Той заяви, че има проблеми с инфраструктурата в горната част на село Ябланово, но заради скъпото строителство на пътища и улици ежегодно ще се изграждат по две улици, нещо, което до сега не е правено. „Надявам се, че с помощта на правителството, на г-н Цветанов и г-н Борисов, ще решим още важни проблеми на селото, както го правим и до сега. Вече асфалтирахме най - дългата улица в селото, която е 1,5 км. В горната махала вече нямат проблем с водоснабдяването, което бе изградено със средства от субсидията на партия ГЕРБ“, каза още Каранашев.

След Ябланово Цветанов и Каранашев направиха оглед на новия път Филаретово-Топузово-Соколарци, който е на стойност 1 500 000 лв. „Средствата за ремонт на пътната инфраструктура бяха обещани от министър-председателят Бойко Борисов по време на събора „Герлово пее и танцува" в село Ябланово през 2016 година. Радвам се, че благодарение на политиката на ГЕРБ успяваме да помогнем на този регион. С изграждането на новия пътен участък министър-председателят спази даденото обещание към кметовете на селата Ябланово и Филаретово да имат нов път“, заяви Цветанов. Кметът Коста Каранашев припомни, че община Котел е на първо място в страната по проекта „Топъл обяд“ спрямо броя на населението. 2 200 човека от 20 000 души население или 11% на общината получават топла храна. Проектът трябва да приключи до 2019 година. „Трябва да работим така и да водим такива политики, че да върнем хората от чужбина по родните им места. Ще продължим да работим така, че държавата да стане още по – стабилна и спокойна. Ще продължим да се срещаме ежедневно с хората, а не само в предизборна кампания, за да научаваме болката и проблемите им“, каза още Цветан Цветанов.

Кметовете на селата Ябланово и Соколарци, както и на останалите населени места от община Котел благодариха за отношението и добрата съвместна работа на ПП ГЕРБ, ръководството на партията, депутата и областен председател Десислава Танева, както и на кмета на община Котел Коста Каранашев. На визитата в котленските села присъства и областният управител на Сливен Чавдар Божурски.

 

< Назад