24.03.2018

Цветан Цветанов в Поморие: Към момента нямаме данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България

Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България. Това коментира пред медии в Поморие председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. В Поморие той участва в областния семинар на ГЕРБ-Бургас „Отворено управление, коалиция и стабилност“.

„Има единна позиция на ЕС. Преди дни приключи съветът на лидерите. България като член на европейското семейство, разбира се, винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС. Това, което беше изразено от Великобритания, беше подкрепено от всички велики сили – това са държави, които изповядват европейските демократични ценности”, заяви Цветанов.

„БСП не са алтернатива. Те не могат да се похвалят с управленски решения, които да са отговори на поставени от хората въпроси. Точно затова тяхната единствена цел е да рушат“, посочи Цветанов.

„Искам да благодаря на бургаските колеги, на местните кметове, на депутатите. На срещи като днешната трябва да си говорим за реалните политики, които можем да реализираме за предстоящите местни и европейски избори. Също така трябва да се подготвим да противодействаме на фалшивите новини, манипулациите и спекулациите на политическите ни опоненти“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. Той коментира, че именно при управлението на ГЕРБ морските общини в област Бургас са изживели разцвета си. „Доверието, което имаме днес, е на базата на видимите резултати, които постигнахме тук през годините“, уточни Цветанов.

Той разказа как преди 2 седмици в София е имало изключително силно мероприятие - форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите. „Това събитие събра на едно място представители на европейските институции с кметовете и председателите на общинските съвети от ГЕРБ от цялата страна. Заедно дискутирахме това, което трябва да се подготви в Европа за новия финансов период“, сподели Цветанов.

По думите му европейската солидарност е ключова за развитието на българските общини. „Една от нашите основни цели е да я запазим и за Новия програмен период, който започва през 2020 г. През изминалия програмен период отделените средства, за които можеха да кандидатстват българските общини, бяха над 7 млрд. лева. Това е сериозен ресурс който не може да дойде от данъци и държавата“, уточни Цветанов.

< Назад