21.10.2015

Цветан Цветанов в Ракитово: ГЕРБ се стреми към стабилна местна власт и стабилно държавно управление

Силата на д-р Любомир Петков е в това, че винаги когато е искал помощ като кмет на Ракитово, тя е била за съхраняването на Общината и за дейности, важни за хората. Това каза в Ракитово председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. На  среща с членове и симпатизанти на партията Цветанов заяви категоричната си подкрепата за втори кметски мандат на д-р Любомир Петков в родопската община. „Управлението на Любо е доказателство, че когато има стабилен кмет, който спазва финансовата дисциплина, и най-трудните проблеми се решават. Да заложим на стабилната местна власт в Ракитово, която доказа, че може”, призова Цветанов. Той подчерта, че Петков знае как да продължи да стабилизира и да гради  община Ракитово.

„Правителството на ГЕРБ отпусна 2 милиона лева безвъзмездна помощ на община Ракитово. Бойко Борисов е пряко ангажиран с проблемите на Ракитово - ако не бяха тези държавни средства, сега щяхме да имаме блокирани сметки и Общината трябваше да спре да работи. Винаги, когато можем, помагаме – за това е нужно да има стабилен кмет, силна администрация и придържане към финансова дисциплина”, категоричен бе  Цветанов. Той припомни, че през 2009-та година правителството на Бойко Борисов е поело управлението на страната в условия на тежка финансова и икономическа криза и спрени европейски средства за България. „През 2013-та година правителството на ГЕРБ остави страната финансово стабилна”, обясни той.

„Това, към което винаги ще се стремим, е да имаме стабилност и в местната власт и стабилно правителството, за да получаваме европейската солидарност”, подчерта Цветан Цветанов. Цветанов допълни, че вече над 2 милиарда лева повече от планираното са събрани от приходната агенция от началото на годината. „С тях могат да бъдат подпомагани и българските общини”, посочи още заместник- председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов призова хората да бъдат активни във вота и в Ракитово да гласуват с три  шестици - за кмет, за общински съветници и кметове на населеното място.

< Назад