08.05.2019

Цветан Цветанов в с. Търнава: С всяка изминала кампания нашите политически опоненти стават все по-агресивни

„С всяка изминала кампания нашите политически опоненти стават все по-агресивни и по-лоши. А ние искаме да градим България и тя да бъде част от силна и обединена Европа. Читалището в село Търнава е нагледен пример как националната и европейската политика могат да помогнат и на по-малките населени места. Държавата отпусна целеви средства в размер на близо 200 000 лв., за да бъде ремонтирано духовното средище. В момента по ОП „Развитие на селските райони“ има още възможности за предоставяне на европейско финансиране. Ето това е силата на Европа“,  заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жители на белослатинското село Търнава, която се проведе именно в обновеното местно читалище, ремонтирано с помощта на правителството.

„На 26 май са важни избори не само за Европа, но и за България. Силен резултат в общината би дал възможност на кмета на Бяла Слатина Иво Цветков да затвърди всичко, което сме направили досега. Кметът Цветков е целеустремен и с добър екип в общинската администрация, не бива да ни учудват успехите му“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„В лицето на министър Аврамова може да видите ревностен защитник на Северозапада. Тя ще изпълни мечтите на поколения, които са живели тук, с построяването на магистралата Видин – Ботевград“, сподели Цветанов.

По думите му една партия е силна, когато има добра местна власт, работещи струткури и ежедневен контакт с гражданите. Той се обърна и към кметовете на малките населени места с думите: „Вие сте сърцето и душата на всички жители. Проблемите могат да бъдат решени, когато има стабилност в държавата. Затова на 26 май нека гласуваме с номер 12 за листата на ГЕРБ – с водач Мария Габриел. Да подкрепим стабилността. Убеден съм, че във всичките 14 населени места от общината кандидатите за евродепутати от ГЕРБ ще имат най-голяма подкрепа“, категоричен бе Цветанов.

В срещата участваха и кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ева Майдел, Асим Адемов, д-р Иво Ралчовски, бившият евродепутат Владимир Уручев, областният координатор на ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамова, народният представител Красен Кръстев и общинският ръководител на ГЕРБ – Бяла Слатина Стефан Терзийски.

< Назад