03.11.2016

Цветан Цветанов в Земен: Да пазим традициите, България се нуждае от единение

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев, председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Перник Вяра Церовска, народните представители Ирена Соколова и Красимир Велчев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и представителите на ГЕРБ от областта бяха гости на празника по повод Деня на плодородието в Земен.

Цветан Цветанов заяви, че традициите трябва да се съхраняват за бъдещите поколения. „Тези празници ни връщат в миналото и ни помагат да запазим духовността си и да съхраняваме българщината“, каза той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни пред гостите и жителите на Земен, че няма да говори за политическите опоненти на ГЕРБ, защото България се нуждае от единение. Цветанов призова хората да бъдат отговорни в решенията си. „Правителството трябва да бъде стабилно и да помага на силната местна власт, за да имаме тези успехи, които имаме днес“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев приветства опазването на вековните традиции в Земен и заяви, че никога не е виждал по-хубави български носии. Вицеадмирал Манушев обясни, че е добруджанец и цяла Добруджа знае и помни подвига на 1-ва Софийска дивизия, взела Тутракан и освободила Добруджа. „Поклон пред великия генерал Тошев и „желязната дивизия“, дали живота си за отечеството. България е била силна, когато и е имала национални идеали. Поклон пред паметта на всички загинали и вечна им слава“, каза Пламен Манушев.

 

< Назад