07.03.2017

Цветанов в Чупрене: Националната програма за енергийна ефективност ще достигне и до малките населени места

ГЕРБ прави реални политики за хората. Това е целта на нашите срещи в страната  и ние държим на тази отчетност, защото обратната връзка с българските граждани е важна за нас самите. Това председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на село Чупрене. „Важно е да говорим обективно за направеното за България. Защо никой не говори за икономическия ръст от 3, 6%, който постигна правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ. Защо никой не говори, че имаме излишък в бюджета за първи път от 8 години? Какво постигна правителството на БСП и Орешарски - 5, 5 % дефицит, фалирала банка, протести и заграден парламент“, коментира той.

Според Цветанов ГЕРБ ежедневно представя пред хората програмата си за управление, която е изцяло обезпечена финансово и реално изпълнима. „Искаме от опонентите ни да направят същото. Много се говори за увеличение на пенсиите, но никой не говори, че има 4,4 млрд. лева дефицит в НОИ“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите на Цветан Цветанов Националната програма за енергийна ефективност е първата програма от 27 години насам, която е стигнала пряко до българските семейства. „Създаваме по-добра среда за живеене, удължава се животът на сградите, разходите за отопление падат значително, създават се работни места. Искаме да продължим програмата  и да я насочим към еднофамилните къщи, за да достигне до малките населени места като Чупрене. БСП искат да спрат тази програма“, подчерта той.

Цветанов акцентира, че в следващ управленски мандат на ГЕРБ държавата ще подкрепи финансово 145 000 семейства с репродуктивни проблеми, които желаят да имат деца.  „Това е начинът да се справим с демографската криза, не с обещания“, каза той. По думите му е важно да се завърши пътят Видин-София. „Това е акцент в нашата програма. Положихме всички усилия и завършихме „Дунав мост“ 2“, добави Цветан Цветанов.

 

< Назад