08.05.2019

Цветанов в Криводол: Магистрала в Северозападна България ще означава повече инвестиции, бизнес и безопасност на пътя

Нашата кампания е обърната към хората и може да бъде давана за пример. Ние заставаме с лицата си, имаме достойните кандидати за евродепутати и всички са професионалисти в своите области. Листата на ГЕРБ е единствената, в която има представител на Северозападния регион и това е уважаваният д-р Иво Ралчовски. Впечатлен съм от отношението на всички хора към него. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на Криводол.

Цветанов коментира, че откакто се занимава с политика – е наясно с желанието на хората в Северозападна България да имат магистрала от Видин до Ботевград. „Има ли магистрала, ще има повече бизнес, ще има повече инвестиции и възможности за безопасно пътуване. Знаете какви тежки пътни инциденти стават тук. Магистралата е приоритет. Процедурата за отсечката Мездра-Ботевград вече е приключила, предстои избирането на изпълнител и ако няма обжалвания, съвсем скоро ще започнат конкретни дейности по реализирането на тази мечта“, уточни Цветанов.

„Основен акцент на правителството е образованието. В края на управленския мандат през 2021 г. ще имаме двойно увеличение на учителските заплати, съпоставимо с 2017 г. Това ще струва на бюджета 1 млрд. и 380 млн. лв. Това са средства, с които няма да увеличим дефицита на страната, а те ще бъдат събрани от добрите приходи в държавата, от икономиката и ниската безработица“, заяви Цветанов. Той коментира, че налице е проблем с наличието на квалифицирана работна ръка и затова правителството акцентира върху професионалното и дуалното образование. „Държавата изгради механизъм, с който да спре отпадането на деца от училище. Създадоха се 1000 екипа с 10 хил. човека и 41 000 деца са върнати в образователната система. Това е успех, но процесът трябва да бъде устойчив. Затова ще има обвързаност и със социалните помощи“, категоричен бе Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ припомни и успешното Българско председателство на Съвета на ЕС, с което се даде европейска перспектива на Западните Балкани. „Това е пътят за бъдещето, сигурността и просперитета на нашия регион. Нека припомня, че през 2016 г. основен проблем за страната ни и за цяла Европа бе миграционният поток към Стария континент. Сега натискът е нулев“, поясни Цветанов.

„Бъдете сигурни, че кандидатите за евродепутати от ГЕРБ ще защитят интересите на страната ни. Когато има стабилност, може да се чува по-силният ни глас в Европейския парламент. ГЕРБ и СДС са в най-доброто политическо семейство – Европейската народна партия. Подкрепете ги с номер 12 в интегралната бюлетина“, призова в заключение Цветан Цветанов.

На срещата присъстваха кандидатите за евродепутати от ПП ГЕРБ Ева Майдел, Асим Адемов, д-р Иво Ралчовски, бившият евродепутат Владимир Уручев, областният координатор на ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамоваоще, председателят на Общински съвет - Криводол и общински ръководител Петър Комитски, общински съветници и жители на общината.

< Назад