08.05.2019

Цветанов в Мизия: Присъствието на д-р Иво Ралчовски в евролистата е показателно за отношението на ГЕРБ към Северозападния регион

Нашите опоненти, които твърдят, че са алтернатива - искат да наложат политика на противопоставянето, омразата и разделението. Трябва да се правят реални политики, които да стигнат до всеки гражданин. Присъствието на д-р Иво Ралчовски в евролистата е показателно за отношението на ГЕРБ към Северозападния регион. Това каза по време на среща-дискусия с граждани на община Мизия председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Цветанов беше категоричен, че с добра инфраструктура може да се гарантира просперитет и като пример посочи предстоящото изграждане на магистрала и скоростен път между Видин и Ботевград. „За голямо съжаление 25-30 години всеки е говорил, но никой не е предприел никакви политически действия и управленски решения, които да доведат до реални резултати. След като ГЕРБ дойде на власт ние нямаше как да надградим, а започнахме тепърва да строим. В момента се работи по реализирането на редица инфраструктурни проекти, вървят отчуждителни процедури, а това отнема време. Но хората вече нямат време за губене, защото минаха десетилетия“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му днес повече отвсякога се нуждаем от консолидация около важните за България теми и ежедневна работа на терен – сред хората, за да може техният интерес да се защитава ефективно.

„Когато обединим усилията си, можем да бъдем по-силни отколкото всеки един поотделно“, сподели Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че кандидатите за евродепутати от ГЕРБ са доказали, че могат да защитават националните интереси и да бъде чуван силният глас на България в ЕС и ЕП. Цветан Цветанов призова хората на 26 май да подкрепят кандидатите за евродепутати от най-добрата листа в България с номер 12 в бюлетината.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе категоричен, че по време на предизборната кампания представителите на различните политически сили не бива да изпадат в крайности и да имат агресивно поведение, защото особено в малките населени места това пряко рефлектира и върху чисто човешките отношения, които се влошават след края на изборите. Като пример за тези свои думи Цветанов даде днешната си обиколка в Мизия, по време на която е имал възможността да се ръкува и да поговори с майката на председателя на БСП и основен политически опонент на ГЕРБ - Корнелия Нинова.

Бившият евродепутат Владимир Уручев акцентира върху значимостта на европейските избори. „Най-добрият избор, който България може да направи сега - е да гласува за листата на ГЕРБ и СДС. По този начин всеки български гражданин може да е спокоен, че достойни хора ще бъдат негови представители в ЕС“, допълни той.

Областният координатор на ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамова подчерта, че 26 май е преломен момент. „Тогава ще изберем не само какви хора ще изпратим в Европейския парламент, но и дали тези хора ще защитават интересите на България. Ние от  ГЕРБ отговаряме с действия, отговаряме с работа. Правителството като основни приоритети е заложило образованието и инфраструктурата. Строим магистрала „Хемус“, тези дни ще бъдат избрани изпълнители за отсечката Мездра-Ботевград. По тези пътища идват инвестициите, така както в Южна България. Ние искаме в Северна и Северозападна България да има работни места и хората да получават достойни заплати. За мен е гордост, че Северозападна България в лицето на д-р Иво Ралчовски има представител в листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори”, каза още тя

 

< Назад