07.05.2019

Цветанов в с. Ружинци: . Опонентите ни са гръмогласни, но нито едно правителство досега не може да се похвали с успехите на кабинета „Борисов“

За пореден път съм в община Ружинци и виждам как се променят населените места, благодарение на работата на местната власт и на подкрепата, която кметът получава от държавата и от Европа. Ние сме сред вас и ви гледаме в очите, за да отчетем направеното. Не очаквайте да влезем в тона на нашите опоненти -  да отвръщаме на омразата с омраза, на агресията с агресия. Ние отчитаме направеното и това е силата ни. Опонентите ни са гръмогласни, но нито едно правителство досега не може да се похвали с успехите на кабинета „Борисов“. Това каза заместник – председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, който се срещна и разговаря с жители на община Ружинци. На събитието присъстваха над 200 души.

Цветанов припомни, че бюджетът на Ружинци е 5 млн.лв., а 300 хил.лв. са капиталовите разходи. „С тези средства няма как да се отговори на вашите очаквания, затова кметът се нуждае от подкрепата на държавата и Европа. 8 млн. лв. са влезли за изминалите почти 4 години от мандата във вашата община. Това означава добро взаимодействие, изключително добра политика на местната власт, на държавата, на нашите евродепутати. Андрей Новаков договори рекорден европейски бюджет за България. Той ще бъде увеличен с близо 4 млрд. лв. и ще достигне 18 млрд.лв. Тези средства ще бъдат както за Ружинци, така и за всяка друга българска община”, каза още Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че поетите ангажименти могат да бъдат изпълнени само когато държавата е стабилна.

„За Видинска област и за региона е от изключително значение да бъде изграден пътят Видин – Ботевград. И това ще бъде направено именно благодарение на доброто взаимодействие между кметовете, областния управител на Видин, народния представител Владимир Тошев и личния ангажимент на премиера Бойко Борисов. До 2022 – 2023 г. вие ще имате път, отговарящ на европейските стандарти”, категоричен бе заместник – председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов.

Цветанов нарече кмета на община Ружинци Александър Александров „отличен, успешен и всеотдаен кмет”. Той призова жителите на общината да чуят всички партии и да направят равносметка кои от тях са изпълнили обещанията си. Цветанов призова на 26 май да бъде подкрепен силният, знаещ, можещ и мотивиран отбор на ГЕРБ с номер 12 в бюлетината.

На срещата присъстваха още кандидатът за евродепутат Андрей Новаков, народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев, кметът на община Ружинци Александър Александров, както и Владимир Уручев.

 

< Назад