07.03.2017

Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Доброто финансово обезпечаване на труда на медиците и възможността за кариерно израстване ще осигурят оставането на младите специалисти в страната

Д-р Даниела Дариткова, водач на листата на ГЕРБ в Смолян, представи акцентите от предизборната програма на партията пред служители на столични ДКЦ-та. Заедно с нея при представянето бяха кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ- София д-р Лъчезар Иванов, Снежана Дукова, Анна Александрова, Деян Нинов, Антония Петрова, кметът на район "Люлин" Милко Младенов и районният координатор на ПП ГЕРБ за 25 МИР Татяна Георгиева.

"Проблемите в сектор “Здравеопазване“ трябва да се решават чрез комплексна и дългосрочна визия. Ключов приоритет в нашата програма е изграждането на единна национална здравно  информационна система. Това ще гарантира прозрачност на системата, ще облекчи работата на медиците и ще подобри грижата за пациента“, заяви Дариткова. По думите й ПП ГЕРБ има реални решения за сектора.

Пред събралите се медици д-р Даниела Дариткова заяви че трябва да има обществен консенсус за по-високото заплащане на лекарския и сестринския труд. "Доброто финансово обезпечаване на труда на медиците и възможността за кариерно израстване ще осигурят оставането на младите специалисти в страната", обясни още Дариткова.

< Назад