06.07.2021

Д-р Даниела Дариткова: И уволненията, и назначенията на служебния кабинет се правят подмолно

И уволненията, и назначенията от служебния кабинет се правят подмолно. За областен управител в Смолян бе назначен представител на БСП. На практика през задната врата четвъртата на последните избори в Смолян партия влезе в областната администрация. При заместник-областните управители прозира дългата ръка на ДПС и "Има такъв народ", които най-вероятно работят заедно, заяви на среща с жители на Мадан д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ГЕРБ-СДС.

Според нея със смяната в ръководни постове се цели да се внуши страх у избирателите и симпатизантите на ГЕРБ. „Много интересно дали кметът на Мадан е получил протокол от полицията с предупреждение да спазва Изборния кодекс, както някои други кметове от областта“, каза тя. Това по думите на д-р Дариткова е полицейска репресия, типична за едно друго време преди 1989-та година.

„За мен единственият шанс България да остане подредена и стабилна страна, която уверено върви към Европа, е ГЕРБ да бъде първа политическа сила. Не се страхувайте от машините! Не се страхувайте от заплахите! Заедно ще докажем, че ГЕРБ е най-силната, най-голямата и най-стабилната партия в България - сега, преди и за в бъдеще!“, изтъкна д-р Дариткова.

 „Надявам се да покажем на нашите опоненти, че със страх не се управлява. Смятам, че на 11-ти вечерта пак ще сме победители. Иначе, за съжаление, държавата ни ще потъва. Стигнали сме едно добро ниво и изведнъж някой външен сценарист променя правилата, в резултат от които ще получим отново - инфлации, банкрути. Към това ще доведат страната опонентите ни“, подчерта д-р Красимир Събев.

По думите му някой се опитва да овладее държавата ни чрез външно вмешателство с вътрешна подкрепа. „Намериха нишата с оплюване и изчегъртване, защото станахме неудобни. Много нечисти бизнеси бяха притиснати и ето го резултата. Днес се обадих на мои познати да ги поканя на тази среща. Казват ми: "Не, докторе, не мога да дойда, защото има опасност да си загубя работата". В 21-ви век това не е нормално!“, възнегодува д-р Събев.

Според Недялко Славов – трети в листата, т.нар. протестърски партии правят кампанията си целенасочено, в сговор срещу ГЕРБ в опит да постигнат политически резултат за сметка на направеното, посочвайки само грешките на ГЕРБ.

„Да, грешки има, никой не отрича. Ние сме ги анализирали и ще ги поправим, но не изневерихме на основните си послания - да не късаме връзката си с хората, да работим ежедневно за просперитета на региона. Безспорно наша гордост са инвестициите в инфраструктура благодарение и на този екип, който се изправя отново да иска доверието ви. Много се направи за стандарта на доходите, в социалната политика, във всички сфери се отчита напредък. Искаме той да е много по-ускорен и догонването на западните държави да е по-бързо, но ГЕРБ положи основата и сега е много лесно да се надгражда. Нашата национална програма е изключително стойностна - освен увеличаване на инвестициите, тя предвижда увеличаване на доходите, промяна в системата за социално подпомагане за всеки, който се нуждае от социална закрила, да я получава от държавата. Това са мерки, които ще ни приближат до западноевропейските държави. Срещу нас няма програми, в кампанията няма сблъсък на идеи и дебати. След тези чалга концерти, които планират нашите опоненти, се опасявам денят за размисъл да не е денят след изборите“, коментира Славов.

На срещата в Мадан присъстваха и кандидатите за народни представители Иван Кънев и Божидар Шуманов.

< Назад