24.03.2021

Д-р Даниела Дариткова направи дарение за болницата в Девин

Водачът в листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област д-р Даниела Дариткова направи дарение на общинската болница в Девин днес. То се състои от 55 гащеризона за еднократна употреба, 10 водоустойчиви гащеризона, 40 медицински престилки, 1500 еднократни маски за лице, 100 маски с респираторна клапа FFP3, 100 кислородни маски – всичко на стойност 2 155 лв. Дарението бе прието от управителя на лечебното заведение Радка Грозданова.

Д-р Дариткова се срещна с лекарите и персонала на болницата, пред които заяви, че от голямо значение в епидемичната ситуация е усилието на всеки лекар и всяка болница да оказва помощ на пациентите в рамките на своите възможности.

„Общинските болници са от ключово значение по време на епидемията от коронавирус, защото поемат голяма част от пациентите, които не се нуждаят от интензивно лечение. Те са в огромна помощ на областните лечебни заведения, защото ги спасяват от претоварване. Общинските болници показаха, че имат капацитет да се справят с предизвикателствата, породени от Ковид-19. Подготвени са добре в рамките на определените нива на медицинска помощ“, заяви д-р Дариткова пред персонала на МБАЛ – Девин.

Към момента в нея е голям процентът на хоспитализираните пациенти, но все още има свободни легла. 

Д-р Дариткова се срещна и с общопрактикуващите лекари в Девин, като подчерта, че техните усилия са от особено важно значение за лечението на пациентите в домашна обстановка и овладяване на пациентопотока, който би бил насочен към болнично лечение. Тя дари на общопрактикуващите лекари маски за еднократна употреба.

Дариткова изрази адмирации към неуморния труд на своите колеги както от болничната, така и от доболничната помощ. Планът й е да направи подобни дарения за областната болница в Смолян и общинските в Мадан и Златоград.

Четвъртият в листата на ГЕРБ-СДС Владимир Солаков дари лекарства и консумативи за филиала на спешния център в Девин.

Работещите в него заявиха, че с нетърпение чакат реализацията на проекта за реконструкция и модернизация на спешната помощ, като в Девин е предвидено изграждане и оборудване на нова сграда за филиал на ЦСМП-Смолян.

< Назад