02.07.2021

Д-р Даниела Дариткова: Ще ги бием и на тези избори по техните правила

Ще ги бием и на тези избори по техните правила! Ще ги бием, независимо че се мъчат да уплашат хората с машини, че ги натискат и репресират по всевъзможни начини! Ще ги бием, защото сме силни, защото вярваме в идеите, които са ни събрали! Ще ги бием, защото сме за европейско развитие на България, защото гледаме напред, а не назад!“, заяви пред жители на Златоград водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова. Тя подчерта, че е против идеята във властта да влязат стари компрометирани лица, преоблечени в нови дрехи и нови лозунги, които, освен да хвърлят кал по работилите за доброто на България, нищо смислено не могат да обещаят.

„Всичко, което се внушава в момента, е с цел да се дискредитира направеното. А то най-добре се вижда в Златоград, защото по делата трябва да се съдят хората, на думи всички са много щедри. Ние заставаме пред вас с открити лица, защото всичко, което сме поели като ангажимент, сме го изпълнили, защото сме един отбор и винаги сме срещали вашата подкрепа - на разумните, предприемчивите хора, които знаят, че няма как да вървиш напред, ако не си стъпил на здрава основа“, посочи д-р Дариткова.  По думите й това се осъзнава даже от назначеното служебно правителство. „И те признаха, че България е страна с един от най-ниските дефицити, стабилни финанси и кредитният ни рейтинг остава стабилен, независимо от кризата. Имаме много работа, имаме много планове, знаем точно как да ги изпълним! Имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим!“, изтъкна водачът на листата.

„Разочарован съм от пропагандата, която от 1 година върви целенасочено срещу ГЕРБ, за да не се говори за постиженията ни. Блестящ пример за това е Златоград. Разочарован съм и от нивото на дебат в тази кампания, който се свежда до охулване на основния опонент. Ние сме единствената партия със съдържателна предизборна програма. Прочел съм внимателно другите програми, изпълнени с кухи фрази и лозунги“, каза на свой ред кандидат-депутатът от Златоград Недялко Славов.

По думите му програмата на ГЕРБ-СДС и на национално, и на регионално ниво е добре структурирана, базирана на това, което искат хората. „Абсолютно наясно сме с ангажиментите, които можем да поемем и изпълним на областно ниво, ако ни бъде гласувано доверие. Срещу нас какво има - голи плакати "Време е за друго". Няма лица, няма идеи. Вместо това има спуснат водач, на който ще му трябва време да научи имената на общините, после евентуално проблемите, а какво да говорим за разрешаването им. Никакви ангажименти не поемат. Никой не казва какво е това „друго“, обвито в мистерия. За мен изборът в тази посока е изцяло хазартен и рискован“, добави Славов.

Кметът на Златоград Мирослав Янчев заяви, че откакто управлява общината  - 14 години вече, са изпълнени значими инфраструктурни проекти и винаги е имал подкрепата на ГЕРБ. „Обликът на Златоград се промени благодарение на ясната визия за модернизиране на градовете ни. Бойко Борисов и ГЕРБ изградиха висок авторитет на България в ЕС, благодарение на който не се спират европейските средства. Това е достатъчно показателно и в същото време е възможност за всички нас да реализираме своите идеи. В промеждутъците, в които имаше и други правителства през последните десет години, всички кметове се молехме, в това число на БСП и ДПС, да се върне ГЕРБ на власт, защото при другите се спираха еврофондове, а при ГЕРБ има спокойствие, устойчивост и предвидимост в управлението на европейските средства“, подчерта Янчев.

След срещата в Златоград, представителите на ГЕРБ разговаряха с жителите на с. Старцево.

< Назад