16.06.2021

Д-р Даниела Дариткова: Служебното правителство неправомерно подменя волята на хората

Ситуацията в България налага на тези избори много ясно да се определи кой трябва да управлява, защото демокрацията, в която живеем вече 30 години, предполага да се уважава волята на хората. Именно затова смятам, че абсолютно неправомерно служебното правителство, назначено по Конституция само за да подготви следващите избори, подменя волята на хората, заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област д-р Даниела Дариткова.

Тя, заедно с д-р Красимир Събев, Божидар Шуманов, Иван Кънев и Красимира Генкова се срещнаха днес с жители на кв. „Каптажа“ в Смолян, пред които представиха политическите приоритети и кандидат-депутатската листа. 

По думите на д-р Дариткова волята на народа беше ясно изразена с избирането на ГЕРБ за първа политическа сила.

„Само ние в предишното Народно събрание представихме пълен състав на правителство, защото имаме подготвени кадри, изведохме страната умело през няколко кризи. Затова вярваме, че отново ще получим вашето доверие. Листата на ГЕРБ-СДС за Смолян е почти същата. Имаме и нови попълнения, които са гордост за нас. Надявам се скоро новата смяна да поеме тази щафета, защото ГЕРБ е най-обновяващата се, най-добре организираната и най-силната партия. Вярвам, че ние и в бъдеще ще имаме своята сериозна и отговорна роля в управлението на страната. Всички ние искаме да работим в интерес на Родопите и България, а не в личен интерес“, подчерта водачът на листата.

Д-р Дариткова обясни, че двама лекари са начело в нея, тъй като изборът на лекар и на народен представител е идентична. На единия се доверяваме, когато поверяваме здравето си, а на другия – бъдещето на нас, семействата и родината ни. 

Според-р Събев – втори в листата, с настоящите избори страната ни не печели нищо, а напротив – търпи финансови и всякакви други загуби. 

„Когато опитахме да направим правителство, всички се обединиха срещу ГЕРБ. Провалиха 45-ия парламент. Сега пак ние трябва да се справим с цялата си отговорност. Затова смятам, че трябва да се подкрепим на тези избори, ГЕРБ да изкара добър резултат и да направим правителство, с което държавата ни да върви напред“, каза д-р Събев.

Той посочи, че служебното правителство „шета по всички сектори“ и уволнява личности, сякаш няма никакво значение техният професионализъм. 

„На тях се гледа като хора, от които трябва да се отърват, за да сложат по-угодни за тях. Затова гласувайте с разума си за номер 5!“, призова медикът.  

Иван Кънев, представител на коалиционния партньор СДС, припомни призива си от предишната кампания – че не е време за експерименти, не е време да се дава доверие на хора, които сега навлизат в политиката, защото страната ни, Европа и светът са в криза - здравна, която води след себе си икономическа.

„Затова са нужни хора, които могат смело да вземат решения, и то правилни, за да мине държавата през тези кризи. Сега какво имаме!? От едната страна са ГЕРБ-СДС като десни партии, които стягат колана, които изкарват парите. От другата страна са БСП, които на няколко пъти парират държавата. Имаме ляво либерална "Да, България", които се пишат на десни, анархистите на Мая Манолова, които са всеядни, старите нови патриоти. Смятам, че изборът ГЕРБ-СДС е правилният и се надявам, че ще ни подкрепите на 11 юли с бюлетина №5“, подчерта Кънев.

< Назад