13.10.2019

Д-р Даниела Дариткова в Чепеларе: Амбицията ни е да привличаме тук все повече български и чуждестранни турсити

По инициатива на Боран Хаджиев – кандидат за кмет на община Чепеларе,  се проведе среща-дискусия на тема „Развитие на туризма в община Чепеларе – възможности и перспективи“. На срещата присъстваха Любен Кънчев – заеместник-министър на туризма, д-р Даниела Дариткова, председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ, на Комисията по здравеопазване към Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, Сийка Кацарова, вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, Калин Драганов, собственик и управител на една от големите туроператорски фирми в България, Съби Маданков, председател на Сдружение на хотелиери, ресторантьори и търговци в град Чепеларе, собственици и управители на хотели в к.к. Пампорово, кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ, граждани.

Да се обсъдят политики и  реални инструменти, с които може да се развива туризмът в община Чепеларе, бе основна цел на проведената среща.На нея се поставиха основните проблеми и пречки пред развитието на община Чепеларе като туристическа дестинация. Набелязаха се конкретни стъпки, които трябва да се извървят за развитието и налагането на Чепеларе като зона за климатолечение и създадения преди 8 години бранд „Зеленото сърце на България“.

Заместник-министърът на туризма Любен Кънчев посочи, че тук условията за създаването и налагането на един брандиран туристически продукт са перфектни и че трябва да се работи професионално от създаването на самата идея до реализирането.

На свой ред д-р Дариткова коментира, че за нас са важни не само туристите от целия свят, но ние имаме и огромната амбиция тук да привлечем все повече български туристи.

„Присъствието на срещата на високопоставени лица, отговарящи за здравеопазване и туризъм е заявка, че ще има чуваемост и идеите ще намерят подкрепа и ще могат да се реализират“,  заяви Сийка Кацарова -  вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Родената и израснала в Чепеларе Кацарова допълни още: „Познавам Боран Хаджиев - той е един реализиран и успешен човек, направил е успешни много състезатели, в негово лице виждам кандидата за кмет, който може да обедини хората.”

„За да се случат нещата, трябва да има поне три условия: желание, екип и възможности. Ние имаме и трите – имаме желанието да го направим, имаме екип от специалисти професионалисти, които могат да работят, имаме и подкрепата и възможностите на ПП ГЕРБ и правителството, с помощта на които можем да го направим“, каза в заключение кандидатът за кмет на община Чепеларе Боран Хаджиев.

< Назад