08.09.2018

Д-р Даниела Дариткова в Неделино: Ние трябва да пазим традициите, но и да градим България

Ние трябва да пазим българските традиции, но трябва и да градим България, защото построеното остава. Трябва да развиваме страната, но и да оставим на идните поколения това, което са ни завещали нашите предци. Това заяви депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова при официалното откриване на 17-тия фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

„Днес виждам няколко символа в този празник. Проливният дъжд означава, че всичко е на добро, че ще ни върви по вода. И слънцето, което изгря след това, е знак, че ще бъде успешно не само днешното ви мероприятие, а и бъдещето пред Неделино се надявам да бъде слънчево. Символично е и това, че винаги празниците на Неделинския двуглас са след националния ни празник 6-ти септември, на който бележим обединението на България“, добави д-р Дариткова. По думите й много е важно да помним посланието, че сме били най-силни тогава, когато сме били единни.

Д-р Дариткова изтъкна гордостта си от добрите инфраструктурни проекти, реализирани в Неделино с помощта на правителството. „Защото знам каква мечта беше на повечето жители на Неделино - пътят Долен - Крайна. Зная също, че всички тези над 2 млн. лв., които идват от правителството с министър-председател Бойко Борисов, ще бъдат използвани за инфраструктурни проекти, които ще служат за по-добър живот на хората“, посочи тя. Депутатът пожела успех на всички участници, здраве и благополучие на семействата им.

Кметът на Неделино Боян Кехайов пред своите съграждани съобщи за реализираните от администрацията проекти и тези, чието изпълнение предстои.

Областният управител Недялко Славов каза, че събития от подобен характер се провеждат най-добре в Родопите, защото тук гайдата звучи най-силно, а Родопа планина исторически е преодолявала много трудни изпитания, успявайки да съхрани българщината. Той изтъкна, че правителството на България ще продължи да подкрепя полезните инициативи във всяко населено място от Родопите. „Ще подкрепяме всеки един проект, който добавя по-добро качество на живот, който прави по-добри условията за бизнес, по-добро образование и здравеопазване. Неслучайно всичко това, което кметът изброи като постижения, освен огромните усилия на общината, се е случило и с помощта на държавата. Така, че заедно ще продължим да  реализираме подобни проекти“, подчерта Славов.

 

< Назад