19.02.2015

Д-р Дарин Димитров, ПП ГЕРБ-Търговище: Стабилността в управлението е постигната

Стабилността в управлението я има, загражденията ги няма, няма ги  всекидневните протести. Това заяви на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров. „На базата на тази стабилност ще се осъщестявят промени в много области от обществения живот, които още тази година хората трябва да усетят”, допълни той. Д-р Димитров подчерта, че за 100 дни управление на правителството ситуацията в страната е спокойна и това се дължи на еднаквите виждания на партньорите в коалицията. „Въпреки партийните различия, нашата цел е една – България да се развива”, допълни той.

 

Д-р Дарин Димитров заяви още, че Европа вече е върнала доверието си към нашата страна.„ В момента са пуснати всички европейски програми. Ние очакваме с всички тези средства България да се стабилизира и икономиката да потръгне”, добави в заключение народният представител.

 

На пресконференцията, в която участваха и областният координатор на ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова, Светлин Бонев – общински организационен секретар на ПП ГЕРБ Търговище и Областен управител и Панайот Димитров – ръководител на групата съветници в ОбС Търговище, беше коментирана и Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Областният управител Светлин Бонев подчерта нейната значимост, като заяви, че тя е насочена към хората. „Това е социална програма с уникален характер. За 25 години бенефициенти по програми бяха всички други, но не и едно средностатистическо семейство, което има собствено жилище. С това саниране, което сто процента е безплатно, ние получаваме възможността сметките за отопление да паднат драстично – до 50 процента ”, каза Бонев. По думите му, от осъществяването на програмата ще има много засегнати от политическа гледна точка. „От опозицията не са съгласни сметките ни за електроенергия да намаляват. Този вариант на високи сметки е много удачен, защото сметките за ток свалят правителслтво”, допълни областният управител. Той беше категоричен, че се спекулира със страховете на хората и особено на възрастните. „Многократно се опитваме да ги убедим, че жилищата им няма да бъдат отнети и това е сто процента безвъзмездна европейска програма”, добави той и заяви, че предстои разяснителна кампания, като ще бъдат посетени пенсионерски клубове.

 

По данни на общинските администрации,  област Търговище имат възможност да кандидатстват общо 10 365 домакинства. В община Търговище техния брой е 8 235, в община Попово – 1 523, община Омуртаг-489, община Антоново-118 домакинства. Към момента, един блок с 81 апартамента в община Омуртаг е готов с документите и очаква да бъде сключен договор с общината.

 

 

 

 

 

 

 

< Назад