20.04.2022

Д-р Красимир Събев дари оборудване за компютърна зала в доспатското село Змейца

Искрени благодарности получи народният представител от ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев от учителския колектив на доспатското село Змейца.

Депутатът дари оборудване за компютърна зала на основното училище „Васил Левски“, състоящо се от шест лаптопа и един принтер.

„Благодарение на този жест нашите ученици ще усъвършенстват технологичните умения, ще преживяват вълнуващи моменти, когато работят на тези устройства. Те ще им бъдат в помощ и ще показват все по-добри резултати от положените усилия и старание в учебния процес“, пишат в благодарственото писмо от училището. Пожелават на д-р Събев да е здрав, да не спира да вярва в доброто и занапред да подкрепя учениците им. 

„Бяхме говорили с екипа на училището в Змейца за нуждата им от компютърна зала. Знам, че по селата им е трудно да оцеляват. Те имат само 52 деца, смесени паралелки. Затова купих лаптопи и принтер за учениците“, сподели д-р Събев.  

Той каза, че винаги се е възхищавал на хората, които оцеляват по трудния начин, а учителите в Змейца са именно такива – достойни за почит, уважение и възхищение.

„Тяхното дело е оцеляване в трудна ситуация – не само да преподават, което излиза, че им е най-лесно, но водят ежедневна битка да запазят училището. Направили са си ремонт по някаква програма, парно също, дограми са си сменили. Имат фолклорен състав, пеят, ходят на състезания. Като ги гледам, все напористи хора, борят се - щом успяха да ме ангажират с идеята им за компютърна зала. Има си живец в това училище, не са се оставили на течението, а те го направляват“, заяви депутатът. Той се надява жестът му да е още по-смислен и заради напористите учители, за които е убеден, че имат много успешни ученици. 

На децата пожела да са здрави, да обичат науката, да се развиват, да бъдат будни и умни.

 

< Назад