23.09.2022

Д-р Красимир Събев пред жители на Настан: Амбицията ни е за още по-хубав резултат и два мандата за ГЕРБ-СДС в Смолян

На изборите миналата година ГЕРБ-СДС беше първа политическа сила в област Смолян. Амбицията ни сега е да направим още по-хубав резултат и два мандата, заяви пред жители на девинския квартал "Настан" водачът на листата д-р Красимир Събев

По думите му причината за оптимизъм е, че 10 г. ГЕРБ управлява страната и в този период тя бележи само развитие.

"Освен това всички ние сме местни. И тук ще си останем. Утре пак ще дойдем, за да кажем какво свършихме и какво не успяхме. Ние всички в листата сме хора, доказали се всеки в своята професия и в обществото като достойни, честни и отговорни личности", посочи д-р Събев. 

Относно проблема с водоснабдяването на квартала, той припомни, че когато министър на регионалното развитие и благоустройството беше Николай Нанков, той имал поет ангажимент да финансира довеждащия водопровод.

"Осигури на общината първо 30 000 лева за проектиране. Изработен бе проект. Кметът на Девин \ГЕРБ\ Красимир Даскалов обяви обществена поръчка за изпълнител на СМР. Избра изпълнител, но не ни стигна времето тогава да довършим работата. Новата власт в общината прекрати процедурата и сега дори да бъдат осигурени минимални средства за започване на строителство, то трябва да се обяви нова процедура, която ще продължи няколко месеца. Към момента не може да се разчита на европейски средства. Ако сме управляваща партия, средствата ще бъдат ангажимент на държавата. Този ангажимент поемам", заяви Събев.  

Той подчерта, че целта на ГЕРБ-СДС е да направи устойчиво правителство, защото ако на тази политическа криза не се сложи край, държавата ще продължи да буксува. 

Според Джамал Кателеч - четвърти в листата, проблеми има с водата и пътищата, но сега се добавя за първи път нов - с дървата за огрев, какъвто никога не се е случвал в Родопите. Според него има решение на всички въпроси, стига да се даде възможност на ГЕРБ-СДС, защото коалицията има ясен план за действие във всички сектори.  

Според д-р Събев една от множеството причини за недостига и поскъпването на дървата е, че в сферата на горите всеки ден сменят директори.

"Затова казвам, че политиката е маратонско бягане, не спринт. Политиката е отговорност, която се поема за години. Истината е, че няма пари в държавата. Имаше едни 10 милиарда, които ние оставихме, но те просто изчезнаха. Това е в резултат на недалновидната политика, които водиха тези еднодневни партии. Хванаха посредници за горивата, прибират всеки ден милиони по сметките си. Цените скочиха драстично и сега всички плащаме последствията от техния експеримент", допълни Събев.

Участници в срещата с кандидат-депутатите на ГЕРБ-СДС обобщиха, че ако политическата криза продължи още половин година, торнадото ще ни се види слабо.

"Нашият апел е да се гласува с мисъл за утре, за вашите деца, за вашите внуци, защото показахме кой е добрият стопанин на България! Всички видяхме как просперира страната ни в последните 10 години и колко грандиозна регресия има само за година и 7 месеца", подчерта Иван Стоев - осми в листата.  

< Назад