21.05.2021

Дариткова пред МГЕРБ-Смолян: Направихме България стабилна и европейска страна

Намираме се в период с наслагваща се политическа криза върху все още бушуваща здравна. ПП ГЕРБ преодоля няколко кризи в своето управление. Утвърди се като партия, която гради България. Оказа се обаче, че това не е  достатъчно. В единен фронт срещу нас се обединиха привидно различни политически течения. Това заяви общинският ръководител и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на областно събрание на младежката структура в Смолян.

По думите й настоящата политическа криза е резултат от съглашателството на новите и старите партии под лидерството на президента Румен Радев.

„В момента сме заложници на политическите амбиции на президента, който влезе абсолютно неопитен и като изпълняващ тази си функция по никакъв начин не показа политическо мислене, различно от военното. Виждате какви са назначенията в момента - служебно правителство предимно от военни. Неговите правомощия по Конституция са да подготви изборите, а в същото време основното, с което се занимава, са реваншистки уволнения и гонения на кадри, заместването им с изключително спорни персонажи - нещо, което на нас никой нямаше да ни го прости. Будната протестърска общност или мълчи, или приема всичко това с голяма доза оправдание. Примерно директор на НАП, който по-скоро е известен с постиженията си в сферата на културизма, назначения в МВР на лица, които са били в листата на национално издирвани персони“, уточни Дариткова.

Пред младежите тя сподели, че е възмутена от некоректното и неблагодарно отношение към всички, които изведоха България от здравната криза.

„Като се започне с отношението към Националния оперативен щаб и се неглижира труда на всички лекари, медицински сестри и санитари. Здравният министър си позволи да каже, че понеже се е стоплило в момента, затова нямаме много пациенти, иначе нищо в мерките не е сработило“, каза Дариткова.

Тя подчерта, че ГЕРБ е с много ясна евро-атлантическа ориентация, позиционирана в център-дясно и е за действаща парламентарна демокрация.

„В момента имаме точно обратното - употреба на президентската власт за дестабилизация на България. Жалкото е, че след 30 години виждаме изключителна агресия и невъзприемане на чуждото мнение. Този тон беше зададен в 45-тото Народно събрание и за съжаление той ще се наложи в предстоящата предизборна кампания“, смята Дариткова.

Тя е категорична, че каквито и вини, а даже и престъпления да се вменяват на ГЕРБ, те са безпочвени. „Ние направихме България различна, уважавана европейска страна - член на Банковия съюз, приета в преддверието на Еврозоната. Това ще остане в историята, построеното ще остане и някога ще бъде оценено“, убедена е Дариткова.

Според областния координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов всяко зло е за добро – ГЕРБ явно трябва да мине и през този етап.

„Смятам, че след тези яростни атаки ще се калим и отново ще дойде време, когато ще покажем възможностите си. Най-важното е да сме близо до хората, защото освен отговорност, политиката е шанс да помагаш и да направиш нещо добро за другите. Важно е да чуваш приятели, съседи, колеги и да помагаш, да бъдеш връзка между обикновения човек и партията, която да решава проблеми не само на отделния човек, а и на групи хора. Ние винаги сме били и ще бъдем отворени за комуникация, защото наглед и най-маловажния проблем е значим за отделния човек. На никой не му е лесно, но когато някой му подаде ръка в труден момент, той го оценява“, посочи Мелемов.

Според него политиката иска търпение и постоянство. „Ако го имаме, съм убеден, че ще успеем заедно“, категоричен е Мелемов.

Според Недялко Славов – общински председател на ГЕРБ в Златоград и досега областен управител, тази година е исторически много интересна и след време тя ще бъде внимателно анализирана.

„Ако разсъждаваме разумно, ние постигнахме 90% от управленската си програма както на национално, така и на регионално ниво. Все още не мога да намеря отговор на въпроса къде толкова сбъркахме, за да генерираме такъв сериозен негатив. Очевидно има центробежни сили, които до известна степен режисират тази ситуация, но прогнозирам, че ще излезем още по-силни от изпитанията“, подчерта Славов.

Неговият съвет към младежите е: „Бъдете подготвени и сериозно мотивирани да поемете ГЕРБ във ваши ръце, защото идва моментът на смяна на поколенията“. 

На областното събрание присъстваха членове от общинските структури на младежката организация, които номинираха кандидати за членове на НИС.

< Назад