15.03.2017

Делян Добрев: Не просто правим първи копки, осигуряваме икономически растеж за Хасково

Инвестициите в Хасковска област само през последните няколко месеца осигуряват работа на хиляди хора. Днес не правим просто първа копка, а разкриваме работни места и осигуряваме икономически растеж в региона. Това заяви при започването на строителството на австрийската асфалтова база край село Крепост народният представител от 43-тия парламент и водач на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев.

Той беше посрещнат с благодарности от екипа на община Димитровград, която вече 5 години работи за привличане на инвестиции в района. Не е случайно, че кметството беше наградено само преди дни от Българската агенция за инвестиции, ние работим последователно и сме на правилния път, каза кметът Иво Димов.

Докато някои говорят за разни виртуални индустриални зони, ние вече изграждаме такава. Само преди 8 месеца започна строителството на завода на “Язаки”, днес правим първа копка за “Щрабаг”, а след седмица предстои и такава за завода на “Са Ба”. Това доказва, че районът между Хасково и Димитровград на практика вече е обособен като силна икономическа зона с хиляди работни места, допълни Димов. Той благодари за съдействието на Делян Добрев и на бившия областен управител Станислав Дечев, които са помогнали за осъществяването на всички тези инвестиции.

Това са впечатляващи резултати, защото сме свидетели на най-големите инвестиции в Хасковска област след демокрацията, категоричен беше Делян Добрев. Поели сме ангажимент към хората и работим за това нещата да се случват, да има работа и да се увеличават доходите, допълни водачът на листата на ГЕРБ за Хасково.

< Назад